sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Lunta tulvillaan / "Snowfull"

Tama tatsy oli sitten ennen kasia lumitoissa. Hiphurraa! Suurin piirtein koko yon alueella kolistelleet aurat ja kolat ja lapiomiehet olivat tehneet molempien naapureitten lumityot (huimalla hinnalla) eika ollut kovin hyvin tehty. Ja mehan ei semmosesta makseta kun kyseessa on vain autotallin edusta ja rappuset. Siis ei oikeestaan mitaan. Mutta kun sita lunta oli parikymmenta senttia ja oli aikasen painavaa niin kylla siina kolailla sai. Mutta mina tytto nautin joka hetkesta.
Koiruuskin nauttii. Se loikkii lumihankeen ja melkein hukkuu sinne mutta lisaa pitaa saada ja viela syvemmalle pitaisi paasta loikkaamaan. Kun se loikkii noisssa penkoissa normaalilenkin niin sitten se makaakin reporankana sohvalla pienen hetken ennen kuin pitais taas paasta ulos pomppimaan. Voi meidan papparaista.
Lumi, jaa ja vuotavat rannit tekivat ulos taideteoksia. Kohtuullisen kokoisia jaapuikkoja oli syntynyt yhden yon aikana. Vuotavista ranneista on ilmoitettu heti muuton jalkeen mutta eipa niille ole kukaan mitaan tehnyt.
Pulkkamakeen siis paastiin. JIHUU! Voi sita lasten riemua. Kameraa en uskaltanut siihen temmellykseen ottaa mukaan mutta kivaa oli kaikilla. Kaksi kertaa sinne ulos piti paasta makea laskemaan.
Lunta kun olen odotellut niin annoin jo osittain periksi. Taisin mainitakin etta aloitin lumihiutaleiden virkkailun. Nyt niita on kasassa kahdeksan. Kaikki erilaisia. Lisaa on tarkoitus viela niita tehda. Keittion ikkunaan kiikkumaan. Onko jollain tiedossa jotakin katevaa keinoa milla tarkata nuo lumihiutaleet koviksi? Taytyy tunnustaa etten ole elaissani mitaan koskaan tarkannyt eli en tieda asiasta yhtikas mittaan.

This momma was ouside doing the snow before 8am. Hip hurray! Ploughs and men with shovels and snow blowers had been rumbling in our area for most of the night doing people's snow with not very good results. Sloppy job in my opinion. And there's no reason to pay lot of money for an area of just outside the garage and the steps. It's actually nothing. It had snowed about 20cm and it was wet snow so I spent a while out there but enjoyed every minute of it.
Our dog is enjoying as well. He leaps into the snow, nearly drowns in there but he must have more and get even deeper. After leaping around our normal walk he did sleep on the sofa for a while. But after a short nap he was ready to go out and do more leaping. Our grandpa.
Snow, ice and our leaking gutters have created some art outside. Quite big icicles had formed overnight. We did tell the landlord about the leaking gutters but nothing has been done to fix them.
And we did get to go sledding. YIPPEE! The joy and fun the children had. I didn't dare take my camera out with us when we went but we al had such a good time. Two times today we had to go outside to do some sledding.
When I've been waiting for the snow and nearly gave up I started crocheting snowflakes (I think I mentioned this earlier). I have eight now. All different. My intention is to make more of them and hang them in the kitchen window. Does anyone have any good ideas how to starch them? I have to admit that I have never ever in my life starched anything so I don't have a clue.











6 kommenttia:

  1. Sielläkin nyt lunta -kiva! Suloinen koira, ihan selvästi näkee lumiunia:) Nuo virkatut lumihiutaleet ovat niin kauniita... Minäkään en ole tärkännyt koskaan. Mutta muistan että jossain mummulassa lapsena nuoleskelin tärkättyjä pikkukoreja, koska ne oli kovetettu jotnkin sokerivedellä -ohjeita löytyy varmasti jostakin täältä netistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, ihanaa lunta! Saas nahda kuinka kauan tata iloa riittaa. Paivat eivat nayta vielakaan pysyvan pakkasen puolella. :( Ma jo vahan kuikuilinkin noita tarkkaysjuttuja netista. Ajattelin vaan etta joskos joltain loytyis joku takuuvarma keino. :)

      Poista
  2. Voi pappaa! Ihana väsy toisella. Mutta missä on sen harmaat kuonokarvat? Ovatko ne unohtuneet muuttokuormasta viimeksi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei unohtuneet muuttokuormasta, ei. :D Meidan papparaisella ei ole harmaita kuonokarvoja. Jos noin niin kuin paallisin puolin katsoo niin herraa voisi luulla 3-5vuotiaaksi. Tai sillon kun se leikkii, ihan pikku pennuksi. Leuan alla on vahan harmaata ja tassuissa ihan hitunen. Muuten ne harmaudet puuttuu. Olen vaan onnellinen etta mun "myyriainen" on terve ja kestaa tata hullunmyllya taalla kotona. Mita vanhempi sen itepaisempi ponttoo-orvelo siita nayttaa tulevan mutta muuten sama nakki, joka haettiin kotiin.

      Poista
  3. Ihanaa ja hauskaa näköjään jokaiselle, että saitte lunta! Raskaan lumen kolaus käy hikijumpasta, silloin tällöin tekee ilomielin, mutta ei kiitos ihan joka aamua :)
    Meijänkin pentu (siis koira :)) tekee pieniä pihavisiittejä, kun itse ulkoillaan. Leikkii ihan höperönä. Sisälle tultua vauhti jää yleensä hetkeksi päälle, kunnes totaaliväsy iskee...
    Hyvää ja onnekasta uutta vuotta toivottelen teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanuuden ja hauskuuden maaraa ei taida oikein osata kertoa. Suomessa lumi on itsestaanselvyys ja kyllahan se taallakin pitais olla mutta ei se aina ole. Talvet taalla ovat kovin ailahtelevaisia. Viime talvena lunta tuli ja sitten se suli ja taas tuli ja taas suli. Sita edellisena talvena meilla oli taalla paljon enemman lunta kuin Suomessa. Sita oli niin paljon ettei enaa tiennyt mihin sita pistaa. Monta metria paksuihin, aikuisen miehen korkuisiin valleihin tehtiin kolan mentavia reikia niin etta sita lunta sai kuskattua viela pidemmalle. Saas nahda mita tasta talvesta tulee. Olisi niin ihanaa kun saisi opetettua isomman hiihtamaan.
      Pentuaika on ihanaa. Tosin ne "pissakakkaleikit" ei aina naurata ja ulos juoksuttamiset ja siella seisominen kun yrittaa toista saada tekemaan tarpeensa. Mutta kyllahan ne pian oppii. On niin hauskaa katsoa kuinka ne leikkii taysilla ja sitten sisalla on totaalisammuminen. :D Toivottavasti saadaan lisaa kuvia teidan nelijalkaisesta ja kuulla miten hanella menee.
      Kiitos kovasti toivotuksista. Minakin toivottelen kaikkea mahdollista hyvaa uudelle vuodelle teidan perheeseen! ♥ Haleja!

      Poista