torstai 27. joulukuuta 2012

Luntako? / Snow?

Taisi olla unta.... tai ei ehka sittenkaan. Lunta satoi yolla ja sen verran etta taalla aurat ja suola-autot veti sellasta rallia ettei tosi. Suomessa ne ei olisi liikahtaneetkaan sen maaran vuoksi. Ja aamulla kun herattiin niin vetta satoi taivaan taydelta ja lumesta ei ollut tietoakaan. Nyt kun kirjoittelen tata illalla taivaalta tupruttaa lunta taas ihan mallikkaasti. Ja mina toivon..... turhaan, silla huomenna on taas plussa asteita ja tata lunta ei tule paljon.
Olen varkkaillyt lumihiutaleita. Virkaten. Kolme kasassa. Joskos niita saisi sen verran tehtya etta ikkunaan saisi kiikkumaan. Jos ei lunta saada kerta ulos niin joskos sitten edes sisapuolelle.
Teeta on tullut horpittya kylmien varpaiden lammittamiseksi (juu on ollut villasukat jalassa) ihan kohtuulliset maarat tanaan. Mutta mikas siina kun on ollut hyvaa jouluista teeta.

I think it was a dream... or maybe not. It did snow during the night and to the extent that the ploughs and salt trucks were driving a rally around the estate. In Finland they would have not moved for that amount. And when we woke up in the morning it was raining so hard that there was no sign of the snow. Now that I'm writing this in the evening, it's snowing again with vigor. And I hope.... for nothing, as tomorrow it will again be above freezing and I'm sure it won't snow for long.
I've been crocheting snowflakes. Three done. Maybe I get enough of them made so that I could hang them on the window. If we don't get any snow outside then maybe I can make a little bit of it inside.
I've been drinking quite a good amount of tea today to keep my toes warm (yes, I've been wearing my woolly socks). But I don't really mind as the tea has been good christmassy kind.
7 kommenttia:

 1. Jos voisin niin puhaltaisin täältä lumipilven sinne -täällä tehdään lumitöitä joka päivä hiki hatussa... Onpas herkullisen näköistä teetä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi please Henna, puhku ja puhalla ja oikein kovaa ja paljon niita lumipilvia. Eilisiltainen lumisade toi lunta ehka sentin... joka katoaa ihan varmasti paivan aikana. Ja tee oli tosi hyvaa vaikka vahan epailinkin aluksi.

   Poista
 2. Mie voin yrittää auttaa Hennaa lumipilven puhisemisessa :D on tuota tänään tullut ihan riittävästi. tosin ihan kivaa liikuntaa kolaaminen vielä.
  Ja harvoilla on joulu kakskertaa vuodessa niinkuin teillä aattona & joulupäivänä :D Hauskaa, että perinteitä vaalitaan ja lapset varmasti tykkää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. JUU JUU! Puhkukaa kimpassa. Joskos tuottais vahan enemman tulosta. :D
   Onhan se aika jannaa kun lahjoja tulee kahdessa erassa. VIime vuonna muistan esikoisen kyselleen joulupaivana pakettien aukaisun jalkeen etta "minkohan aikaa sen pukki tulee huomenna?" Meinasi ettei lahjat riita viela. HEH HEH!

   Poista
 3. Meillä päin on satanut vettä melkein koko joulun ajan ja lämpötila pysytellyt 10-12 asteen paikkeilla päivisin. Pieni lumisade kelpaisi minullekin, vaikka siitä seuraakin aikamoinen liikennekaaos ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulin noista vesisateista kun ollaan Skypetelty miehen perheen kanssa jouluna. Ei ole kivaa tommonen ilma jouluna. Ihan luonnotonta. Talla hetkella ulkona sataa lunta. Saatutkakuvien mukaan sita saattaisi tulla jopa sen verran etta huomenna paastaan pulkkamakeen. En uskalla kuitenkaan mitaan sanoa lapsille kun aamulla voi odottaa taysin paljas maa. Noista liikennekaaoksista sen verran etta luulisi taalla, missa on kuitenkin ihan kunnon talviakin, etta ihmiset osais ajaa. Mutta ei. Ma yleensa pysyttelenkin poissa teilta ihan sen takia huonolla kelilla kun ei tieda mista suunnasta joku tulee kylkeen. Vaikka itse osaisikin talvikelissa ajaa niin se ei takaa sita etteiko saastyisi peltiromulta.

   Poista
 4. Olen kanssa todennut ihan saman, että on paras pysytellä pois liikenteestä lumikelillä vaikka itse osaisikin ajaa. Täällä ei kukaan tunnu tajuavan, että jarrutusmatkat moninkertaistuu kun on liukasta. Varsinkin kun on kesärenkaat alla. Mutta toivottavasti te pääsette pulkkamäkeen :-)

  VastaaPoista