keskiviikko 5. joulukuuta 2012

Aarteita / Treasures

Tanaan tonttuneiti Marme Laadidaadi loytyi keittion lampusta keikkumasta. HUH!
Kaivoin kaapista suuren aarteen, aarteen joka paasee yleensa esiin vain erityisina juhlapaivina ja jouluna. Aarre on nimittain isoisoaitini tekema poytaliina. Kaikki yksityiskohdat han on itse kirjaillut seka kasin ommellut reunat. Hanen katensa jalki on jotain niin uskomattoman upeaa etten pysty olemaan hammastelematta sita joka kerta kun levitan liinan poydalle. Ihanaa etta minulla on tallainen aarre. Han on myos kirjaillut ristipistolla kaitaliinan porojen alla, joululahjaksi isalleni ja aidilleni vuonna 1975.

Today elf miss Marme Laadidaadi was found sitting on our kitchen lamp.
I dug out one of my greatest treasures, a treasure which only is taken out for special occasions and at Christmas. This treasure is a table cloth made by my great grandmother. She's embroidered all the details by hand as well as sewn the edges by hand. The finish is so unbelievably beautiful that cannot stop wondering over it every time I put it on the dining room table. It's wonderful that I have such a treasure. She has also embroidered with cross stitch the runner under the reindeer. It was a Christmas gift for my mother and father in 1975.




5 kommenttia:

  1. Vauu, ihan mielettömän upeita aarteita <3 Ja miten hienoa, että nämä arvokkaat työt ovat sellaisissa käsissä, missä niitä osataan arvostaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maija, ma olen aina ihan yhta VAUUUU kun otan noi esille. Kyllahan makin ristipistoa osaan tehda mutta en silla lailla etta voisin ylpeana esitella toista puolta. HAH! Ja nuo tulee olemaan aarteita kylla aina. Toivottavasti saan opetettua tytoilleni myos arvostuksen kasillatehtya kohtaan.

      Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  3. Tonttuneidilla on huikeat seikkailut! Mullakin on isoaidin tekemia poytaliinoja ja sankyyn paivapeitto. Ihan mielettoman hienoja osasivat tehda ja ovat niita todellisia aarteita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi Pia, tuo tonttuneiti aiheuttaa mulle viela harmaita hiuksia. :D Ihania aarteita tosiaan. Ja kaikkein parasta on se etta niita arvostetaan.

      Poista