tiistai 16. syyskuuta 2014

Tori - Saima Park, Fitchburg, MA / Finnish market - Saima Park, Fitchburg, MA

Sunnuntaina hurautettiin toisen suomalaisrouvan kanssa torille. Tarkoitus oli saada kotiin karjalanpiirakoita ja pullaa nyt ainakin.  Myyjia oli parisenkymmenta ja myyntipoydilla oli pullan ja piirakoiden lisaksi Fazerin sinista, servetteja, joulukoristeita, keramiikkaa, koruja, lapasia, hattuja, kaulaliinoja, kirjoja ja voi vaikka mita muuta. 
Mina tapasin myos yhden bologini lukijoista siella. Terveisia vaan Liisalle! Oli kiva tavata! :)

On Sunday another Finnish lady and I drove to a Finnish market. Goal was to bring hoe some Karelian pastries and pulla (Finnish sweet buns). There were approximately 20 sellers and on their tables were in addition to pulla and the karelian pastries, Finnish chocolate, napkins, christmas decorations, ceramics, jewellery, mittens, hats, scarfs and lots of other things as well.
I met one of my readers there as well. Hi Liisa! It was so nice to meet you! :)










En hoksannut katsoa kuinka vanha kirja oli mutta hyvin oli luettu. Katsokaas mita tuossa leimassa lukee.

I didn't look how old the book was but it was very well read. Have a look at the stamp on the book.


Ja tulihan niita kotiinviemisiakin. Karjalanpiirakat meni jo. Pullapitkosta puolet jaljella. Korvapuustit pistin pakkaseen kun olivat tuoreita.  Lapaset on neulonut sellainen arvioni mukaan noin 80v mummo, joka oli toitaan siella myymassa. Eika ollut kirjoneulelapaset hinnalla pilattu. $10!!! Olisin mieluusti maksanut toisen mokoman. Muuta lapasmyyjat pyytelivat yli puolta enemman.

And I did have stuff to bring home. The karelian pastries have been devoured already. Half of the braided pulla is still left. Cinnamon rolls I put in the freezer. The mittens were knit by an old lady (around 80 years is my guess) who was also selling them. And can you believe the price on the fair isle knit mittens: $10!!!! I would have happily paid half more. Other mitten sellers were asking over half more than she.







10 kommenttia:

  1. On teillä hyvät markkinat, wow! Onko nämä siellä säännöllisesti vai oliko tämä joku erikoistilaisuus?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nama on kerta vuodessa aina samassa paikassa. Pullakauppiaita riitti. Ainoastaa yhdella myyjalla oli karjalanpiirakoita. Korppujakin olisi ollut mutta ne jatin ostamatta. Nyt vahan harmittaa.

      Poista
  2. Kiitos Ina terveisistä, oli tosi mukava nähdä sinut siellä torilla. Ostin yhden niistä kahvipannuista, joita sinulla on kuvassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ollos hyva vaan. Ja harmittaa vahan etten ostanut sellaista pannua. Ihailin kovasti mutta en tieda mihin olisin sen pistanyt. Eli ehka sittenkin hyva etten ostanut.

      Poista
  3. Voi ei - Saima Parkki ! Siella mekin kaytiin muutama kerta ostoksilla.... :) Ne yllapiti muuten hiihtolatuja joskus tulla samassa paikassa....sekin kuulostaa paljon romanttisemmalta, nyt kun ei enaa siella asu. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nostalgia plajays sulle! :) Juu, edelleen pitavat latuja siella. Joka talvi tulee infoa asiasta. Nyt pitaa opettaa tytot hiihtamaan. Kunhan taa mun koipi vaan olis parempi. Se on taas pahempaan pain.

      Poista
  4. You must have a big Fin community there, to have such a big market! That's good, then you won't miss your favorites!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. There are some but I wouldn't say it's very big. There are Finns and in the area where the market is a concentration of Finnish immigrants and their descendants. This market is only once a year.

      Poista
  5. Ihanat Suomimarkkinat ja hyvät kotiinviemiset!
    Rupesi heti tekemään mieli korvapuusteja ja Geishaa!! Onneksi me mennään reilun kuukauden päästä piipahtamaan Suomessa, niin saa tyydyttää suomiherkkuhimoja ja tuotua jotain joulujuttuja (kuten Glögiä!) tänne kotiin mukana :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onnellinen sina etta paaset katevasti piipahtamaan Suomessa paljon saannollisemmin kuin me. Kerta vuoteen jos hyva niinkaan. Glogia loytyy kaapista (samoin glogimaustetta - joku on hieman hamstrannut) eli sen puoleen ei tule paniikkia mutta Vihreita kuulia pitaa jouluksi saada. Onneksi aiti on tulossa reilun kuukauden paasta.

      Poista