lauantai 26. huhtikuuta 2014

Taydellinen pysahtyminen / Total stop

Siis blogin suhteen. En yksinkertaisesti ole saanut itsestani irti istua koneen aareen kuvia laittelemaan saatika sitten kirjottelemaan mitaan fiksua tai vahemman fiksua. Uuden vuoden lupaukseni kirjoittaa joka paiva on kuitenkin pitanyt.
Paasiainen tuli ja meni. Koristeet sain kaivettua esiin muutamaa paivaa aikaisemmin. Sunnuntaina tein mammia, maalattiin munia ja tytot loysivat paasiaispupun jattamia munia huoneistaan.
Maanantaina alkoi sitten isomman neidin maidoton kausi. Meidan pitaa siis testata auttaako maitotuotteiden poisjattaminen masukipuja. Toistaiseksi ei ole. Viikko on kohta menty. Viela vahan lisaa. Iso homma on ollut neidille kun toinen rakastaa juustoa ja maitoa. Yhdessa mentiin kauppaan ja tutkittiin ruokia, suunniteltiin viikon ruoat. Suklainen mantelimaito pelasti viikon alun. Verikokeissa ei ole ollut mitaan haikkaa ja rontgenkuvatkin olivat ihan puhtaat. Odotellaan keliakia tuloksia verikokeista.
Tytot kavivat hammaslaakarissa taalla ensimmaista kertaa. Aikaisemmin ollaan kayty Suomessa. Ensin hygienisti katsoi hampaat ja putsasi ne. Sitten tuli laakari, joka katsoi myos hampaat ja laittoi fluorin. Molemmat tytot olivat tosi reippaita. Pikkuneiti sai jopa pidella imulaitta kadessaan (sylkeminen on viela vahan sita sun tata) ja sekos vasta oli hienoa. Ja hienointa tietysti oli reikia nolla! Niin ja ne palkinnot (hammastahnaa ja kyna).
Tama viikko on ollut kevatloma viikko koulusta. Paivat on olleet jotenkin kaaoottisia kun molemmat tytot ovat olleet kotona. Heh! Enka ole oikein saanut mitaan aikaiseksi. Ensi viikko ei voi tulla liian aikaisin. ;)

I mean there's been a total stop with the blog. I Have not been able to get out of myself to sit down to upload photos or to write any of my ramblings. I have kept my new years resolution to write every day.
Easter came and went. I managed to get some decorations out few days earlier. On SUnday I made mammi (a Finnish easter food/dessert), we painted some eggs and the girls found some eggs the Easter Bunny had left in their rooms.
Last Monday started a dairy free trial for our Big Miss. We're trying to eliminate causes for the tummy aches. Poor girl. She's been pretty miserable as she loves milk and cheese. So far there's no change but we'll continue still. We went to the store together and looked at all the food and special goodies to carry her through this time that were dairy free. We planned the weekly menu together. I think the chocolate almond milk was the saviour! Her blood work was clear (still waiting for celiac though). X-ray was clear. Hoping to find the cause for these aches sooner rather than later.
Both the girls went to the dentist here for the first time. Before this we've always gone in Finland. First a hygienist checked and cleaned their teeth. Then came the dentist to check them and put the fluoride. Both girls were super good. Little Miss even got to hold the suction device in her hand while the hygienist was working on her teeth (she's learning to spit but at the moment it's not always successful). :) The two best things about the visit was that there were no cavities and both got some prizes (toothpaste and pencils) to take home.
This week has also been spring break from school. The days have been quite chaotic with both girls at home. HAH! And I haven't really had a chance to get anything done. Next week and school cannot come early enough. ;)













10 kommenttia:

  1. Ihan hyvää tekee paussi välillä, ainakin minulle... Kivoja kuvia!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sennie! :) Oli niin ihana paiva etta vietettiin koko iltapaiva muksujen kanssa pihalla ja tytothan sitten puuhas sita ja tata. Ja olet ihan oikeassa siina etta valilla tauko tekee hyvaa. Mulla tais eniten kestaa vaihtaminen kunnon kameraan. Kuvat tuli otettua mutta sitten niiden saaminen koneelle ja editoiminen olikin asia toinen. Onneks huomenna alkaa taas koulu niin etta ma saan paivalla ainakin tunnin verran omaa aikaa. Eika pikkuneiti ole niin vaativa kun tykkaa leikkia itsekseen.

      Poista
  2. Blogi on semmoinen juttu, mitä kirjuutetaan silloin kuin siltä tuntuu. Siitä ei kuulu ottaa ressiä. Toisinaan arki vie mennessää ja sillä hyvä. Täällä me ollaan eikä hävitä minnekään :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En mie stressia otakaan. Ja sehan nyt tiedetaan ettet sa katoa kulumallakaan mihinkaan. ;D Haleja murunen! ♥

      Poista
  3. Mun päällimmäinen ajatus oli - voi kun kiva, kun kevät on tullut jo sinnekin ! Pihakuvat on parasta ja kiva kun talvi on jo takana :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kevat on todellakin taalla. Puut alkaa kukkimaan. Muutaman olen jo nahnyt taynna pinkkeja kukkia. Ja pihakuvat todellakin on parasta. :) Odotan vaan etta paasen kuvaamaan niita kukkia. Naapurin rhodopensaissa on nuput jo vahan auenneet. YES! Kohta paasen zoomailemaan. :D

      Poista
  4. Välillä ei vaan ehdi, jaksa, viitsi. Eikä tarvitsekaan. Talvella meinasin itsekin jo sulkea koko systeemin, tuntui että ei irtoa.
    Kaaoksesta huolimatta ihanan aurinkoisia kuvia siulla ja koiralainen ainakin ottaa rennosti - siitä mallia :D
    toivottavasti isomman neidin vatsakivut helpottaa! ja saisitte selvyyden mistä johtuvat. Aurinkoa vappu-viikkoon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi Peppi, ma niin mielellani kollotaisin koiran vieressa auringossa koko ajan ja muut sais tehda mita tekevat. Ei taida vaan oikein niin onnistua taa elama. Toivotaan todellakin etta auttais. Viela ei siis selvyytta aiheuttajasta ole. Vappuviikko todellakin! Taalla se menee vahan aina ohi. Tana vuonna yhdistetaan voimat ystavaperheen (FIN USA) kanssa: siella tehdaan simat ja ma teen tippaleivat ja yhdessa nautitaan.

      Poista
  5. Vastaukset
    1. Kind of. We didn't do virvon varvon here but put few feathers on the pussy willow I had in a vase. :)

      Poista