perjantai 4. huhtikuuta 2014

Kana currya padassa / Chichen Curry in slow cooker

Kokeilin tassa noin viikko sitten uutta reseptia. Tykkaan kayttaa slow cookeria eli sellaista sahkokayttoista pataa, joka porisee tosi hiljaisella tulella pitkin paivaa. Aamulla ainekset pataan ja kahdeksan tunnin paasta on ruoka valmis. Miksikohan sita kutsutaan suomeksi. Ensimmaisen kerran kyseiseen vekottiinmeen tutustuin kun tapasin mieheni ja han toi Englannista Suomeen muuttaessaan sellaisen mukanaan.
Mutta siis olipa hyva curry. Lapsiystavallinenkin jos jattaa jalapeno pippurin pois. Oli silti tosi maukasta.

Tassa resepti englanniksi ja muutaman aineksen olen sinne suomeksi mukaan laittanut selventamaan. Varmasti onnistuu kyseinen curry ihan liedellakin paksupohjaisessa padassa tai sitten vaikka uunissa. Mina laittaisin ehka valurautaiseen pataan jos uunissa tekisin.

2 onions minced,

2 jalapenos stemmed, seeded and minced, 

6 garlic cloves minced, 

2 tablespoons minced or grated fresh ginger (inkivaari),

2 tablespoons curry powder, 

1 tablespoon tomato paste, 

1 teaspon garam masala, 

2 cans chickpeas (kikherneita) drained and rinsed, 

2 cups water, plus extra as needed, 

1 14oz can coconut milk, 

3 tablespoons Minute tapioca,  

3 pounds boneless chicken thighs or breast cut into bite size pieces, 

salt and pepper, 

3-4 tomatoes, 

1/2cup golden raisins, 

1 cup frozen peas, 

1/4 cup minced fresh cilantro/coriander (korianteria)

rice


Heita kaikki ainekset pataan paitsi tomaatit, herneet, rusinat ja riisi. Anna padan porista 

kahdeksan tuntia matalalla lammolla. Lisaa tomaatit, herneet ja

rusinat lopussa niin etta ne lampiavat lapeensa. Lisaa tarvittaessa viela suolaa. Keita riisi erikseen 

curryn kanssa tarjottavaksi. Jos ihan oikeassa padassa tata tekee niin ei sita kylla kahdeksaa tuntia 

tarvitse keitella. Eikohan reilu kaksi tuntia riita. Mita pidemman ajan keitat sen murampi kana on.



I tried another slow cooker recipe last week and loved it. I really love slow cooker as I just throw

everything in and then eight hours later I have dinner ready. :) But I really loved this curry. It

suits children as well if you leave the jalapenos out or put less. It's very flavourful even without. I

have the ingredients above (few I added also the Finnish word to help my Finnish readers).

Throw everything in except tomatoes, peas, raisins and rice. Cook on low for 8 hours. Add the tomatoes, peas and raisins in the end and just heat through. Add more salt if needed .Cook the rice separately and serve with the curry.





6 kommenttia:

  1. Kuulostaa hyvältä, taidankin kokeilla, sillä meilläkin on sellainen slow cooker.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tee ihmeessa! Meilla tykkas kaikki. Ja koska taa ei ollut ollenkaan tulista kun jatin jalapenon pois niin isanta tyrkkas sitten chilia oman maun mukaan annokseensa. :) Ens kerralla kun teen niin teen lasten version ja meille oman. :D

      Poista
  2. Crock-Pot, on suomeksi haudutuspata. Itsekin teen aina joskus sillä. Karjalanpaistista tulee hyvää siinä.
    Näyttää hyvältä sinun tekemä ruoka.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun tietavia immeisia. Haudutuspata! Tietty! Me kaytetaan pataruokiin sita paljonkin. Ja luulen etta tuosta currysta tulee yksi suosikkiruoka.

      Poista
  3. Looks yummy, I like curry, so I might try!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. It was yummy! :) We're definitely making it again.

      Poista