torstai 3. huhtikuuta 2014

CNN uutisoinnista / CNN news covering

Tahan asti olen luottanut uutiskanava CNN:n tarjontaan niin takalaiseen kuin ulkomaiseenkin uutisointiin. No, sehan nyt tiedetaan jo ennestaan etta ulkomaat on toissijainen juttu takalaisissa uutisissa. Mutta nyt meni kylla ihan oikeesti maku koko kanavaan ja tasta lahtien luen uutiset BBCn nettisivuilta, jos siis haluan kattavan katsauksen maailman menoon myos USAn.
Miksikos meikalaisella meni herne nenaan? No tama Malesian Airlines lentokoneen haviamisen uutisointi. Konehan havisi jo maaliskuun 8. paiva. Siita lahtien asiasta on uutisoitu taalla etenkin CNN kanavalla paivittain. Yli kolme viikkoa!!!! Ja ymmartaisin jos asia mainittaisiin tassa vaiheessa muutamalla minuutilla. Mutta mita viela! Eilen kun laitoin telkkarin paalle ajatuksissa katsoa mita uutisissa on ja siella puhutaan siita lentokoneesta (siis joka paiva kun olen CNN kanavan paalle laittanut niin siella on puhuttu tasta lentokoneesta) ja vaihdoin kanavaa suosiolla puolen tunnin jalkeen. Mina en ole nahnyt CNN kanavalta mitaan muuta tana aikana kuin uutisointia tasta lentokoneesta. Ihan niin kuin maailmassa ei tapahtuisi mitaan muuta. Ukrainan tilanne on sivuutettu hyvin nopeasti. Washingtonin osavaltion mutavyorysta en nahnyt kuin viiden minuutin patkan muutama paiva tapahtuneen jalkeen (ja sekin vasta sen jalkeen kun olin taasen kuunnellut parikymmenta minuuttia kadonneen lentokoneen etsinnoista).  Jos siella on jostain muusta puhuttu niin olen avannut television huonoon aikaan mutta jos ei puolessa tunnissa saa mitaan muuta irti kuin tasta kadonneesta lentokoneesta niin aika kehnoa mielestani on meno.
En ole koskaan tykannyt taman maan uutisoinnista. Tanne muuttaessamme jouduin lopettamaan uutisten katsomisen koska ne tuli uniin. Niita tuli nopealla syotolla kuin sahkekoneesta ja kaikki oli hirvean negatiivista, murhia, ryostoja jne. Silloin en CNN kanavaa katsonut vaan jotain paikalliset uutiset myoskin mukaan ottavaa kanavaa. CNN tunti varsin jarkevalta mutta viime aikoina, jo ennen tata lentokoneen katoamista, on mennyt luotto koko kanavaan.

Until now I've been relying news channel CNN for delivering US and international news. Well, we do know that international news are secondary in US news. But now I've completely lost my interest and from now on I'll get my news from the BBC website completely.
Why I got so annoyed? Well it's all about this Malaysian Airlines plane disappearance and how it's been covered by CNN. The plane disappeared March 8th. Since then it's been on CNN daily. Over three weeks!!! I would understand if it was mentioned and updated in few minutes. But no. Yesterday, yet again, when I turned the news on it was all about the plane and searching for it again (literally every day when I've turned on CNN they've been covering the disappearance of the plane) and I changed the channel after 30 mins without having seen any other pieces of news. Since the plane went down I've not seen anything else on CNN except about it. It's like nothing else have happened in the world. Ukraina's situation has basically been swept aside, I saw a 5 minute section about the Washington state mud slide two days after it happened (and before that 20mins or so about the plane). If they have been covering something else I've been extremely unlucky with when I've turned the TV on but if you cannot get anything else except about the plane after watching the news for 30 mins it's not very good in my opinion.
I've never been fond of US news coverage. When we moved here I had to stop watching news as they came to my dreams. Short segments and everything was extremely negative: murders, robberies, kidnappings etc. Then I did not follow CNN but some other channel I don't remember what it was. CNN felt quite nice after I changed to watch it but now I've lost my interest completely.

Kuva on TAALTA 
Picture is from HERE


7 kommenttia:

  1. Täysin samaa mieltä, sen maineen minkä CNN loi reilu parikymmentä vuotta sitten voi unohtaa, itse tietty mietin oliko niillä Persianlahden sodankaan aikaan mitä oikeaa uutisointia, vai oliko siinä samanjauhamisessa vielä silloin jotain uutuudenviehätystä. Kun siis itse en silloin sattuneista syistä CNN:aa seurannut. Minuakin ärsytti suunnattomasti, että mutavyöry jäi suureksi osaksi uutisoimatta kun piti toitottaa että vieläkään ei tiedetä mitään uutta lentokoneesta. Muut 24/7-kanavat taitavat jauhaa samaa, en enää kestä katsoa edes MSNBC:ta liberaalista kallistuneisuudestani huolimatta, paitsi toisinaan Rachel Maddow'ta ja useamminkin kuin toisinaan Melissa Harris Perrya - jälkimmäisestä olen oppinutkin paljon. Ja samoin kuin sinä, paikallisuutiset olen jättänyt kokonaan.

    Suomalaisten puoli yhdeksän uutisten tapainen katsaus löytyy kyllä: googlaa PBS newshour! Ja samoin radion puolella NPR-kanavat tarjoavat oikeasti uutis- ja ajankohtaisohjelmia eivätkä pelkkää skandaalikrääsää ja hyvänmielensensaatioita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ma luulen etta mun mies mainitsi pari viikka sitten ton PBS newshour. Sanoi katsoneensa sen ja olleen positiivisesti yllattynyt laadusta ja kattavuudesta. :) Ma en vaan tyttojen kanssa viitti uutisia kattella ennen kuin ovat menneet nukkumaan. Isompi neiti on etenkin siina iassa etta kaikesta kysellaan ja kaikki pitaisi saada tietaa.
      Toinen asia, joka on jaanyt mieleen tuosta CNN meiningista tanapaivana on se etta jokaisesta asiasta pitaa kysya : Is it a good thing or is it bad thing??? Ihan naurattaa. Jon Stewart Daily show:sta otti myos kantaa asiaan ohjelmassaan. Tan osotteen takaa loytyy juttu ja video: http://talkingpointsmemo.com/livewire/jon-stewart-tears-cnn-apart-for-good-thing-or-bad-thing-reporting-video

      Poista
  2. CNN on ihan ykkonen silloin kun maailmalla tapahtuu jotain todella suurta. Iso koneisto pyorii heti ja raporttia pukkaa 24/7. Mutta noin muuten... Ei kiitos. Itse tykkaan katsoa NBC:n puolituntisen eli Nightly News. Se on musta ihan kivasti kasattu paketti, hyvat toimittajat ja kotimaan uutisten lisaksi aina myos kv-osuus.

    -Karo

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Karo, oot aivan oikeessa! Kun jotain tosi isoa tapahtuu niin tuo iso koneisto todellakin toimii tehokkaasti. Nyt tuntuu vaan etta heilla tuo ison asian rajanveto on vahan hakusessa silloin kun ei ihan oikeesti ole mitaan ISOa asiaa uutisoitavana. Asioista yritetaan vaantaa vakisin megasuuriksi. Onhan se hirveen traagista etta se kone havisi ja mita ilmeisemmin siella merenpohjassa on matkustajineen kaikkineen mutta kun ei tunnu muuta uutisoitavaa loytyvan niin sitten jauhetaan sita samaa aina vaan vaikka ei ole mitaan uutta kerrottavaa.
      Kiitti vinkista! Taytyypa katsastaa toi Nightly News.

      Poista
  3. I actually open up CNN online for the missing plane news only. I like things aviation related, so I've been keeping more or less up to date with this accident, or whatever was that happened. Of course, I do not like the matter itself, God forbid, I hope they find it soon! But yes, CNN are very passionate on this topic.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. It's so tragic, I agree. But here in TV everything else is forgotten or not covered in the depth required because they concentrate on the plane disappearance. I think CNN is not only passionate about this.... seems like they are a bit obsessed.

      Poista
  4. Mä olen jotenkin niin tottunut CNN:n formaattiin, että hotelleissa telkkarin avatessa pidän mieluummin päällä sitä kuin BBC:tä. Mutta aika nopeastihan se toisto alkaa puskea korvista ulos...

    VastaaPoista