torstai 20. helmikuuta 2014

Viikon teema: sairaus / Theme of the week: sickness

Luulisi etta lomalla olisi aikaa kirjoitella blogia. Ei ainakaan taalla silla meilla sairastelut jatkuu. Ensin siis isommalla oli vatsatauti, josta paastiin eroon aika nopeasti, ma aamuna pysyi jo sitten ruoka ja juoma sisalla.  Tiistaina samainen neiti mainitsi iltapaivalla etta korvaan sattuu. Illalla korvakipua jo itkettiin. Yolla piti antaa lisaa ibuprofeiinia kun molemmat korvat olivat kipeat. Aamusta soitto laakariin ja niihan se sitten oli etta molemmissa korvissa korvatulehdus. OU JEE! No, saatiin antibiootit ja ne on nyt jo helpottanut oloa. Onneksi. Nyt vaan sitten toivotaan ettei tule muuta. Pikkuneiti haluaisi kanssa vaaleanpunaista laaketta ja tulee kertomaan minulle kuinka korvaan sattuu ja menee jaakaapille laaketta hakemaan. Mita isosisko edella sita pikkusisko perassa.
Tiistaina tuli taasen lunta sellaiset 25cm. Eilen viela pari senttia lisaa ja nyt sitten loppuviikko menee plussan puolella aika reilustikin. Tanaan +8C ja huomenna pitaisi olla +11, sataa vetta ja ukkostakin on lupailtu. Ja on kylla aikamoista taa saa taalla. Laidasta laitaan. Mutta lumi kylla saa kyytia jos on noin lamminta ja viela sadetta pukkaa.
Neulomukset on edenneet. Kohta on mun Sinnesfrid liivi valmis. Nappilistat puuttuu, viimeistelyt, blokkaus (mikakohan se on suomeksi, muotoon hoyryttaminen ja napit kiinni. Joskos tanaan saisin blokkausta vailla valmiiksi. Toivossa on hyva elaa.
Kylla oli taman tekeminen vaantoa. Alku varsinkin. Kunhan siita paastiin niin sitten kylla rullasi mukavasti. Jos liivi on niin kiva kuin ajattelen niin voisi mahdollisesti toisenkin tekemista harkita. :D Taidan olla vahan hullu. Ehka vahan enemmankin.

You would think that I'd had time to write the blog during the winter holiday. Well not really as we got rid of one sickness only to get another one. First was the tummy bug which we passed relatively quickly. On Monday Big Miss was able to drink and eat. :) On Tuesday same Miss told me her ear was hurting. In the evening she was crying as the pain was so intense. In the morning a call to the doctor's office to get a time and not a surprise: infection in both ears. GREAT! Well, we got antibiotics and they are doing their job and she's now nearly pain free. What a relief. Now I'm hoping there's nothing else. Little Miss wants pink medicine like her sister gets so she comes to me once in a while telling how her ear hurts and then skips to the fridge to get medicine. What ever bigger one does the little one follows.
We got more snow on Tuesday, again about 25cm. Few more cm yesteday and now it's supposed to be plus degrees for the rest of the week. Today +8C, tomorrow +11C, rain and even thunder in the forecast. The weather here is quite something. It's from one extreme to the other.  But at least the snow will melt some if it's this warm and rain on top.
Knitting is going well. Soon my Sinnesfrid vest is ready. I'm missing button bands, finishing and blocking. I'm hoping to get it done today and leave the blocking for weekend. Hoping for the best. This whole vest has been such a process. Especially the beginning. When I finally got over that then it went smoothly to the end. If the vest is as nice as I think it will be then I might even consider making another one. :D I think I'm a bit crazy. Maybe a bit more than a just a bit.






6 kommenttia:

  1. Voi harmi, korvatulehdus on tosi kiusallista. Oma tyttäreni sitä sairasti pienenä paljon ja jouduttiin laittamaan toiseen korvaan putki. Paranemista tyttärellesi. Harmi kun lomaviikko menee sairastellessa.
    Kyllä ne ilmat täällä uuden englannin alueella vaihtelevat kovasti . Ensin sitä ihmetteli kun oli tänne muuttanut, nyt siihen on jo niin tottunut, ettei sitä pidä enää ihmeenä.

    Liivi näyttää hienolta ja tosi kaunis väri.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi antibiootit on auttaneet ja neiti touhuaa ihan normaalisti. Talla hetkella tekevat pikkusiskon kanssa keijutaloa pahvilaatikosta. Ja kylla noihin ilmoihin alkaa pikkuhiljaa tottua. Mutta isot vaihtelut kylla ihmetyttaa vielakin vahan. :)
      Kiitos, kovasti odotan liivin lopullista valmistumista. Ja lankaa jai ylikin. Mitakohan kivaa siita saisi aikaiseksi? :)

      Poista
  2. Kyllä teitä nyt koetellaan! Onneksi olette päässeet jo paremmalle puolelle.
    Sä olet ihan sairaan nopea neuloja. Mä vääntäisin tuollaista liiviä varmaan kolme kuukautta, luulisin. Sille blokkaukselle ei varmaan ole suomenkielistä sanaa. Pingotus, ehkä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneks juu antibiootti autto nopeesti. Itella vaan ihan vetamaton olo. Otin paikkaritkin ja tuntuu etta nyt oon ainakin ihan zombie. :D
      Ja hei kuinkakohan monta kertaa ma alotin ton liivin? Eli nopeasta ei voi kylla puhua ollenkaan. Napit odottaa viela pussissa ja tosiaankin se pingotus/hoyrytys. Se jaakoon huomiseen. Nyt ei kykene. Mutta joskos vaikka alottelis jotain muuta...... esim jatkais niita sateenkaarisukkia (joista siis sen ensimmaisen alun muuten purin kun arsytti nakyvat puikkojen vaihdot. Eli ei kun uusiks.)

      Poista
  3. Very nice vest! I can't knit. Don't know if I'd have patience.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Knitting and crochet just as well as sewing is therapy for me. Plus I get to make things . :) It's so satisfying. And sometimes it can be slow and stressful. Oh well, it makes me happy anyway.

      Poista