tiistai 25. helmikuuta 2014

Sinnesfrid

Se on valmis!!! Siis ihan oikeesti kaikkinensa, nappeineen, paattelyineen, pingotuksineen valmis. Minun Sinnesfrid-liivi. Mutta olipahan kivinen tie. Varsinkin alku. Ohjeessa ei sitten loppupeleissa ollutkaan mitaan vikaa vaan vika oli neulojan korvien valissa. :( Yksinkertaisesti ei voinut ajatella mitaan muuta tai katsoa telkkua ennen kuin kaikki lisaykset oli lopulta oikeissa paikoissa eika yhtaan ollut unohtunut. Kuinkas monta kertaa aloitin sen alusta? Nelja? Viisi? En edes muista.
Tykkaan kovasti liivista. Olisin voinut pingottaa sen pikkasen enemmankin. No, ensimmaisen pesun jalkeen sitten katsotaan uusiksi. Ainoa asia, mika jai harmittamaan oli etta ohjeen mukaan paattelin viimeisen kerroksen oikealla. Olisi pitanyt tehda se joustavaksi. Meikalaisen lantio kun olikin leveampi just siita liivin helmasta kuin liivi itse tahtoo ja nyt alimmat napit meinaa vetaa ihan vakisin ennemman tai vahemman. Ei kylla yhtaan huvittaisi ruveta sita purkamaan. Eli katsotaan ensimmaisen pesun jalkeen sitten mika on tilanne.

It's finished!!! I mean actually with all the buttons, finishings, and blocking! My Sinnesfrid- vest. But oh what a rocky road it was. Especially the beginning. There was nothing wrong with the pattern in the end. The problem was in between my ears. :( I just had to concentrate on knitting and do nothing, think nothing else but what I was doing so that I could add all needed increases where they belonged. How many times did I start it from the beginning? Four? Five? I cannot even remember.
I really like the vest. I should have blocked it a bit wider. After the first washing I'll block it again. The only thing slightly niggling at the back of my head is the binding off. I did it knit wise as asked in the pattern. I should have made it stretchy. My hips are wider where the hem lies than the vest is and the bottom buttons are pulling. I really do not want to undo the last row. So I'll see how it behaves after first washing.

17 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos Nina! :) Miekin tykkaan. Ajattelin etta tasta tulee totaalinen floppi mutta ei tullutkaan. :D

   Poista
 2. Ihastuin noihin nappeihin! Hyvännäköinen liivi kerta kaikkiaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Napit oli kylla tosi nappiloyto. ;)

   Poista
 3. No niin, nyt se sitten on valmis ja tosi kaunis tuli. Varmaankin helpottava olo, kun on saanut työn valmiiksi.
  Voi kun itsekin osaisi tehdä tuollaisen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Liisa. Kylla se on kiva kun saa tyon valmiiksi ja etta se viela ainakin niin kuin vahan istuu. :) Kylla sinakin osaisit. Ei ollut vaikea. Ma en nakojaan vaan osaa laskee.... :D

   Poista
  2. Ei onnistuisi minulta liivin teko, siinä menisi hermot. En ole ollenkaan kutonut niin paljon, että osaisin sen tehdä.
   Silmäniloa saan, kun katselen kaunista liiviäsi täällä. Kiitos kun esittelet käsitöitäsi blogissasi.

   Poista
  3. Kiva etta tykkaat kasioitteni katselusta. :) Talla hetkella tuntuu ettei mun elamassa oikein tapahdu mitaan muuta kuin lapsia ja kasitoita. HEH

   Poista
  4. Elämässä on aina eri vaiheita, nyt sinulla on nämä. Muutaman vuoden päästä lapset ja ehkä jotakin muuta harrastusta, tai työ.
   Pääasia että on itse tyytyväinen elämäntilanteeseen.

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos Henna! Tykkaan kylla itsekin kovasti!

   Poista
 5. Herrrkullinen. Ja napit on ihanat. Ja sä oot supernopee.
  Huomaan, että sulla on hopeiset silmukkamerkit käytössä. Kiva nähdä etteivät ne piiloudu piironginlaatikkoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiittaa han! Herkullisen varinen mutta ei saa syoda jookosta pliis! Ja tottakai mulla on silmukkamerkit kaytossa. Ei ole olleet laatikossa vaan istuvat nytkin lasipurkissa siina pussukassa missa tulivat. :)

   Poista
 6. The buttons are so cute! And I love the color of the wool/linen.. whatever it's called.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks Mila! I love the buttons! The best part of the whole vest. :)

   Poista
 7. Liivihän on kerrassaan täydellinen <3 Ihana väri ja malli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maija! Tykkaan kovasti itsekin ja se on ollut paalla jo useamman kerran. :D Musta in ihan uskomatonta etta loppujen lopuksi tein sen. :) Ja etta muutkin tykkaa!

   Poista