sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Loman aloitus / Holiday start

Isompi neiti on talvilomalla. Ei koulua ensi viikolla. Ihania hitaita aamuja vaikka joudunkin heraaman pikkuneidin kanssa kuuden jalkeen. Mutta ei tarvitse hotkyilla minnekaan. Voi rauhassa juoda aamuteen tai kaksikin yokkareissa ennen kuin ryhdistaytyy pukeutumaan paivan koitoksiin. Tanaan isomman neidin piti paasta luokkakaverin synttareille elokuviin mutta suunnitelmat muuttuivat nopeasti aamupaivasta. Oksupoksu yokotys tuli meille kylaan. :( Nyt siis 1/4 pedissa. Toivottavasti muut saastytaan mutta varaudun pahimpaan. Reppana oli niin pettynyt ettei paassyt kaverin synttareille. Ma mina suren puolestani etta joudun perumaan huomisen marttakerhoilun, jonka piti olla meilla. En uskalla riskeerata etta osallistujat vievat popon mennessaan koteihinsa. 
Eilen tuli taasen lunta noin 20cm. HUH! Siis ihan oikeesti. Nyt vois ihan oikeesti riittaa. Tiistaille luvattu TAAS lisaa. Ens viikolle on luvattu myos plussa-asteita eli joskos edes vahan naita lumia sulaisi. (Lumikuva on otettu viime viikolla samanlaisena aurinkoisena paivana kuin tanaan. Tanaan kuvassa olevan penkin istuin osa on reilusti lumen alla.)
Neulomismojo taisi loytya. YES! Se tuli takaisin hanta koipien valissa. Ja mikas sen mukavampaa nyt kun kerran on lomaviikko edessa ja me ei oikein paasta minnekaan. Tylsa viikko siis tiedossa. Tylsa ehka tytoille muttei niinkaan mulle. Tosin voi olla etta ma revin hiukset paasta viikon lopulla naitten kahden kanssa. ;) 

Big Miss started her winter holiday. No school next week. Lovely slow mornings even though I have to get up with Little Miss after six. At least I don't have to rush. I can have a cup of tea or two in peace in my PJ's before getting dressed for the day.
Today Big Miss was supposed to go to a birthday party at the movies but our plans changed very quickly in the morning. She was sick. Twice. :( (Twice more later the day.) So now I have 1/4 in bed. I hope the rest of us will be spared but I'm preparing for the worse. Poor thing was so disappointed that she had to miss the party. I on the other hand am quite disappointed that I had to cancel our weekly crafty meeting as it was supposed to be at our place. I cannot risk the ladies taking the bug to their homes.
We got more snow yesterday! AGAIN! Come on, now it's quite enough. But to our joy more snow forecasted for Tuesday. But also plus degrees so hopefully some of this snow would melt. (The snow picture was taken last week on a similar beautiful sunny day. However, today the sitting bit of the bench in the picture is covered by few inches.)
And it must have been my lucky day yesterday as my knitting mojo returned. Couldn't be better timing as we have a week ahead of us where I'll be home with the girls. It's going to be a boring week for the girls as I cannot really take them anywhere. Maybe we'll try the library one day. Could be with these two that I'll be pulling my hair out by the end of the week. ;)17 kommenttia:

 1. Voi ei! Toivottavasti ei tartu pöpö muihin!!! Kyllähän ne yleensä taitaa, meillä vissiin kerran käynyt niin, ettei kaikki saanut. Paranemisia, ja jaksuja myös!!

  Toi varjoinen lumikuva on henkeäsalpaavan kaunis<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivon todellakin ettei tartvitse. Iso neiti vaikuttaisi paremmalta. Nukkui ainakin yon lapi. Tanaan pikkuhiljaa sitten eteenpain. Mutta kaikki peukut pystyssa etta muut ei tata tosiaankaan saa.

   Kiitos Sennie. Minustakin tuo lumi/varjo kuva on ihana. Jaan usein tuijottamaan miten varjot muuttuu lumella ja kuinka lumitimantit kimmeltaa. Se on niin kaunista!

   Poista
 2. Paranemista sinne lumen keskelle!! Meillä sataa vettä. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Taika! Paremmalta nayttaa ainakin talla hetkella.

   Poista
 3. Onpa kiva, että mojo löysi kotiin! Täällä mojo taas aiheuttaa harmaita hiuksia, kun intoa olisi mutta aika on kortilla. Tasan ei käy onnen lahjat, vissiin.

  Toivottavasti pääsette kohtuuhelpolla oksusta eroon, se ei ole kiva vieras.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneks loyty! Mulla meinas menna hermot kun yritin ja yritin ja yritin eika mitaan tullut mistaan. kaikki meni pienleen. Ja juu, meilla ei oksua kaivata. Yritan kovasti potkia pois. Toivottavasti ei livahda jostain kolosta takaisin sisaan.

   Poista
 4. Toivottavasti pöpö lähtee luiskimaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan. Isompi neiti alkaa olemaan jo parempi. Onneksi.

   Poista
 5. Oksennustauti on kyllä tosi kurjaa. Toivottavasti teillä jo ollaan voiton puolella. Tosi kaunis lumikuva sinulla.
  Itse nautin lumesta ja minusta sitä ei koskaan ole liikaa. Tykkään liikkua luonnossa koirien kanssa, tänään olin myös järven jäällä koirien kanssa ja siellä oli niin kaunista. En ollenkaan odota kesää, täällä ne ovat liian lämpimiä ja se kosteus vielä siihen päälle, huh huh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu voiton puolella ollaan. Siis isompi neiti on selvinnyt ja haluaisi syoda kaiken ruoan maailmassa. :) Ja voiton puolella siinakin mielessa etta kukaan muu ei ole osoittanut merkkeja etta tauti jatkaisi kulkuaan tassa perheessa. En uskalla kuitenkaan viela henkaista huojentuneena vaan odotan viela vahan etta koska ja kella seuraavaksi. Minakin tykkaan lumesta. Nyt kun on taa jalkavaiva enka paase kunnolla auttamaan lumitoissa niin se ottaa paahan. Ja ottaa paahan etta nyt kun sita lunta on niin en paase opettamaan neidille hiihtamista kun suksetkin saatiin. Ja lumessa liikkuminen taman "topposen" kanssa on hankalaa kun se on avoin edesta ja kahmaisee lumet sisaan. Eli mun puolesta lumentulo saa riittaa ja kevat kiiruhtaa tanne. :D Ja kesat on kylla tosi kuumia ja kosteita. Olet oikeassa. Ei ole kivaa ollenkaan.

   Poista
  2. Hyvä kun tauti siellä jo voitettu ja toivotaan ettei muille se tulekaan.
   Varmaankin hankalaa sen kengän kanssa lumessa kävellä. Pitäisi löytää jättiläisen kenkä siihen päälle ja sitten se painaisi niin paljon, ettet voisi kävellä sen kanssa :) Tuntuuko se jalka yhtään paremmalta. Kohta tulee jo kuukausi kun olet sitä kenkää käyttänyt.

   Meillä mies lumilinkoo, ettei minulle jää lumitöitä ollenkaan. Saan nauttia ihan rauhassa lumesta.

   Poista
  3. Jalka tuntuu ihan vahan paremmalta. Mutta jos tata ei ole koko ajan hoitamassa niin ei kylla sitten tunnu. Ihan jatkuvaa venyttelya jaadyttamista ja lepuuttamista tan kanssa jos vaan voin. Vois olla varmaan parempi jos en olisi niita lumitoita tehnyt pariin otteeseen. En tiia mutta jos tata vauhtia mennaan eteenpain niin kyllapa on hankalaa.
   Ja meillekin tulee lumilinko ehdottomasti. Se piti tulla jo mutta kun tuo mies ei ole saanut aikaiseksi. Ens talveksi kylla.

   Poista
  4. Hitaasti jalka tuntuu paranevan sinulla. Ei minulla noin kipee ollut. Koko ajan kävelin sen kanssa aika normaalisti.
   Menihän siinä lähes vuoden ennen kuin se kuntoon tuli, mutta kaikkea tein normaalisti joka päivä.
   Kyllä lumilinko on verraton apu silloin kun sitä lunta näin paljon tulee.

   Poista
 6. Holiday here as well, I didn't have Finnish lg. class yesterday. We have less snow, in fact it's melting quite rapidly. I like those Fazers too!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enjoy your holiday Mila. It's supposed to be plus degrees for the rest of the week so hopefully some of this snow will melt. And "the Blue" is my absolute favourite.

   Poista
 7. Oivoi - toivottavasti selvisitte yhdellä potilaalla. Mikä siinä onkin, että aina taudit yllättää lomalla. Mur.
  Mutta ihana on tuo lumikuva, vaikka lunta oliskin jo siellä tarpeeksi :) Lomailoa - ja neulomisbuugia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toistaiseksi ollaan selvitty yhdella vatstatautipotilaalla mutta nayttaa etta tama loma menee nyt sairastellen. Nyt isommalla neidilla on sitten korvatulehdus kummassakin korvassa. :( Oikea sairastupa talla hetkella. Kiitos kuitenkin. Neulomukset kulkee nyt mukavasti eteenpain eli boogie boogie vaan. :D

   Poista