keskiviikko 14. marraskuuta 2012

Aloitetaan oleellisemmasta / Lets start with the most obvious

Eli keskitytaanpa sitten kasityokauppohin. :) Niita loytyi Irlannista. Ja voi kuinka ihania. Hypistelin villaisia tuotteita ja huokailin ihanien neuleiden, shaalien, ja muiden kasitoiden peraan. Yksi tuote jai erityisesti mieleen. Punainen villaviitta huppuineen. Oli kuin Punahilkan viitta. Sen olisin niin mielellani ostanut itselleni, mutta viitalla oli niin huima hinta etta ihan rupesi heikottamaan. Viitta jai siis kauppaan odottamaan jotakuta toista, joka rakastuisi siihen ja jonka kukkaron nyorit aukeaisivat enemman kuin minun.
Kaikki villatuotteet oli kotimaisia eli kaikissa komeili "Made in Ireland" ja mikas sen sopivampaa tuolla lampaitten luvatussa maassa. (Lampaita nahtiin paljon, siis todellakin paljon.)
Eritoteen mieleen jai Avoca:n kauppa. Se on perheyritys joka keskittyy siihen etta se myy Irlannissa valmistettuja kasitoita laidasta laitaan. Heilla on myos omia Avocan nimea kantavia elintarvikkeita. Olisin voinut jaada asumaan siine putiikkiin. Kaikki oli esilla niin ihanasti. Kuvia otin lahinna villatuotteista.
Yhtaan lankakauppaa ei suureksi harmikseni tielle osunut. Yhdessa kaupassa oli muutama kera esilla myynnissa. Mutta vain todellakin muutama kera.
Korupuoltakin vierailluissa putiikeissa oli hieman. Ja eritoten turisteille suunnattuja kelttilaisia syboloje koristavia koruja. Ostin itselleni yhden hopeisen korun jonka syboliikka puhuu myyjan mukaan syntymasta, elamasta ja jalleensyntymisesta. Itse tutkittuani asiaa tama kyseinen triple spiral (kolmispiraali) katkee sisaansa monenlaisia asioita. Suosituinpana vaikuttaisi olevan kolmen naisen voima: neitsyen, aidin ja vanhan eukon. Kolmispiraali on merkki naisen voimasta ja erityisesti siita voimasta jonka, nainen saa kasvaessaan/kehittyessaan lapi elamansa ja saadessaan uusia rooleja.
Ja pitihan sita tietysti ostaa huivi ja sorruin mina villatakkiinkin. Villatakissa on kivoina yksityiskohtina vetoketjun vetimissa roikkuvat kelttilaiset symboolit.
Olisin voinut koluta kasityolaiskauppoja vaikka kuinka mutta se oli vahan hankalaa kun kannoin selassani pikkuneitia, joka aina esitti kovin aanekkaita vastalauseita menopelinsa pysahdellessa.

PS: Yritan saada kuvat huivista, villatakista ja korusta tanne myohemmin. Nyt niita ei viela ole ja kameran akku on loppuun kulutettu.

In other words, lets concentrate on craft shops. :) There were plenty of them in Ireland. And oh how lovely they all were. I was feeling woollen products and was sighing after gorgeous shawls, knits and other hand made things. There was especially one product that is still in my mind. It was a red woollen cape with a hood. It was gorgeous! I think it belonged to Little Red Riding Hood. I wanted to get it so badly (I mean SOOOOO badly) but the prize tag spoke completely different language from me: I nearly swooned when I saw the numbers on it. So I left the cape in the store waiting for someone else to fall in love with it.
All woollen products I saw boasted a "Made in Ireland" tag. And why not in the promised land of sheep. (We saw a lot of sheep. I mean a A LOT OF sheep.)
From all the shops, there was one that really stayed in my mind. Avoca. It's a family owned company who concentrates on selling craft products made in Ireland. They have their own food label as well. I could have stayed in their shop forever. Everything was displayed in such a beautiful way. I took pictures mainly of the wool products.
I did look at the jewellery in these shops. And those celtic symbols directed to tourists. I did buy one silver necklace with triple spiral on it. The seller told me it was about birth life and rebirth. When I researched a bit more it seems to have several meanings and the most commonly used is the powers of maiden, mother and crone. The triple spiral is a sign of female power and especially power through transition and growth.
And of course I had to buy a scarf, and I did get a cardigan as well. The cardigan has nice small details of celtic symbols hanging on the zipper.
I could have gone into every single one of the craft shops we saw and admire the products and handiwork but it was a bit challenging at times as I was carrying the little miss and she protested quite loudly every time her "vehicle" stopped.

PS: I'll try to get pictures of the scarf, cardigan and the necklace later. At the moment they do not exist and the camera battery is on a "holiday" so to say.;-P

















6 kommenttia:

  1. Onpa ihanan näköistä. Irlantiin pitäis joskus päästä, käsityökaupoissa varmaan sekoaisin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Irlanti on upea maa. Kovin kausiluontoinen eli nyt "talviaikaan" monet pienet kylat melkein kuolleita. Mutta kesalla taas kaikki paikat taynna turisteja. Eli valitse siita sitten pienempi paha. Ja todellakin noi kasityokaupat on niin ihania. Mutta valilla on kiva olla sekopainen tuollaisen asian takia. ;-P

      Poista
  2. oijoijoi, tuommoset kaupat ovat vaaaarallisia - rahapussille... ;) Ihania, lämpimän näköisiä tuotteita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oijoijoi tosiaankin. Rahapussi oli suorastaan hengenvaarassa. Onneksi sain sentaan pelastettua sen. ;)

      Poista
  3. Ihanan näköinen kauppa. En uskaltaisi mennä tuollaiseen sisälle, konkurssi uhkaisi välittömästi. Tuo lammas oli hurmaava. Mun äiti menisi sekaisin tuon nähdessään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lahella se konkurssi olikin. Onneks on vahva mies joka raahs mut pois sielta kun olin mielestaan hipeltanyt tavaroita tarpeeksi ja naytti touhu liian ukaavalta. :) Toi lammas (baaaaaah) oli kylla tosi ihana. Ehka sun pitais nayttaa aidilles kuva siita huolimatta etta on rouvan vaara menna sekaisin.

      Poista