tiistai 1. toukokuuta 2012

Hip haalari hei! / Hip overall

Vappupaiva valkeni taalla harmaana ja sateisena. Vetta tiputtaa edelleen. Eilen tehdyt tippaleivat ja ystavan tekema ja tuoma sima sai kuitenkin mieleni iloiseksi vaikken muuten normaalisti sadepaivista niin perusta. Luonto tarvitsee vetta mutta harmaa vetaa mielen apeaksi.
Meidan pienokainen sai kun saikin vappuhaalarin. Tosin on sen verran pirtsakka keli ettei sita pidetty paidattomana paalla kuin kuvauksia varten. :) Malliltaa haalari on valja ja ei ole ollenkaan kateva konttaavalle mutta eikohan tuo tuosta ihan kohta kavele. Pituuskin on useampi sentti reilu. Vaikka itse sanonkin niin olen tosi tyytyvainen lopputulokseen. :) Napit oli ihan mieleton kompastuskivi. Halusin siihen nepparit ja niita yritin laittaakin sellaisia siroja mutta ne ei toimineet sitten ollenkaan. Yritin kasin kiinniommeltavia neppareita mutta ne oli liian pienet eivatka pitaneet niin hyvin kuin olisi ollut tarvetta. Eli ei muuta kuin napinlapia vaantamaan. Kaikkein kivoin ratkaisu nuo napit kylla on silla se tuo yhden mukavan yksityiskohdan haalareihin. Vaalenasinisen nauhan lisasin sauman paalle tuomaan vahan jotain silmaniloa. Naytti ilman nauhaa vahan tyhjalta. (Napit nayttavat kuvassa tummemmilta kuin itse asiassa ovat. Ovat helmiaisnapit ja savy osuu just yksiin kankaat sinisen kanssa.)
Viela pitaisi laatikoita taytella eli ei muuta kuin pakkailemaan tavaroita. Nyt onnistuukin paremmin kun isompi neiti on koulussa viela pari tuntia.

1st of May dawned gray and rainy. It's still raining. The May Day goodies called tippaleipa, that I made yesterday as well as the traditional drink "sima" made by a friend made me happy when normally I'm not so keen on rainy days. Nature needs a drink but the gray gets me down.
Our little one got a new overall for the May Day. It's quite chilly so the shirt was off only for the photo session. :) The pattern is very loose and it's not very clever for a baby crawling on her knees but I have a hunch that she'll be walking sooner rather than later. The length is also few centimeters more than it's supposed to be. Room to grow. I'm very happy with the end result even though I say so myself. :) The buttons were a huge effort. I wanted snaps but the ones that I tried first did not work at all. Then I tried hand sewn snaps but those didn't hold very well so I ended up making just normal button holes and buttons. However, it was the right thing to do. It adds another small detail. And the light blue ribbon I added over a seam. It just looked empty without it. (The buttons look much darker than they actually are. They are pearly and the shade is exactly the same with the blue in the fabric.)
I need to pack few boxes still today so I better get to it. Now I'm able to do something as my mom will take care of the girls.











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti