lauantai 19. tammikuuta 2013

Haaveilusta hommiin / From dreams to action

Ei tassa kauaa nakojaan haaveiltu... ainakaan tyttojen mekkojen osalta. :) Eilen illalla piirtelin kaavat ja leikkasin kankaat. Tanaan etsiskelin sopivanvarista kangasta kanttinauhaksi. Loytyi yhta... olisin niin mielellani laittanut kumpaankin erilaiset. Leikkelin siis kankaan vinokantiksi. Silittelin sen valmiiksi kanttinauhaksi (ihan aina yhta tuskastuttava ja aikaavieva homma - taidan ostaa sellaisen vekottimen, jolla sen saa tehtya helposti). Varsinaisiin ompeluksiin en tanaan passyt.
Meilla on ollut ruuhkaa takapihalla usempana paivana. Siella on kayskennellyt viisi villikalkkunaa. Haijyn nakoisia kurttupaita. Ovat kuulemma kovin haijyja jos lahelle yrittaa. Pikkuneiti on ollut kaikkein eniten innoissaan nahdessaan naita isoja motikoita parin metrin paassa ikkunasta.
Tanaan on ollut upea, aurinkoinen ilma. Tosin hirmuisen tuulinen. Melkein myrskyisa. Ei siis ole kamalasti tehnyt pakollista koiranulkoilutusta lukuunottamatta nenaa sinne pistaa. Kylmaa arktista ilmaa tanne meillekin. Ensi viikolle on luvattu useammaksi paivaksi pakkasta (jopa -8C) Ja sehan on taalla ihan hirveen kylmaa. POH! Ja kattia kanssa. Asenne ja pukeutumiskysymys! :)
Kaytiin me ulkona syomassa. Olipa mukavaa. Lapsista on aina hauskaa lahtea ulos ravintolaan syomaan kun on aina niin paljon katseltavaa ja hienoa syoda herkkuja muualla kuin kotona.
Hyasintit ovat kasvaneet hirmuisesti tosi lyhyessa ajassa. Ja koska pituutta on tullut lisaa ja kukat kallistelevat vahan ei meinaa sipuli millaan pysya vaasissa. Kukat on siis tuettu poydalla soposti talouspaperirullaan. :) Mutta ihanat ne ovat ja tuoksuvat niin. Taidan ostaa lisaa.

It didn't take long to get to work after the dreaming... at least when it comes to the girls' dresses. :) Yesterday evening I drew the patterns and cut the fabric. Today I was looking for the right coloured fabric from my stash to make some bias tape. I found one... wanted two so that I could have had different one for each dress. So I cut that fabric to make the bias tape and also iron it. It's always just as time consuming and frustrating - I think I'll buy one of those gadgets that folds it for you. So I didn't get to do any actual sewing today.
We've had lots of traffic on our back yard. Five wild turkeys have been coming and going these past few days. They are ugly looking things. We've heard that they are quite vicious creatures so better not to get too close. The little miss has been quite excited to see them walking so close on the other side of the window.
Today has been a gorgeous sunny day. Very windy though. Almost stormy. So I haven't really felt like putting my nose outside more than I have to when taking the dog for his constitutionals. They've forecasted cold for us for most of next week (-8C and that is very cold here. HMPH!) It's only a matter of attitude and proper clothing! :)
We did go out for dinner. It was nice. The children always enjoy going out when there's always so much to see as well as nice to eat different kinds of goodies than at home.
The hyacinths I bought the other day have grown a lot in a short period of time. They started blooming after the second day. And as they have grown so much and the flowers are not equally balanced the bulbs don't want to stay put in the vases. The flowers have been supported in a very ingenious way by the kitchen roll holder. :) But they are lovely and smell so good. I might buy more.





5 kommenttia:

  1. Kanttinauhan teko on kyllä kehtuuttavaa. Tästä ei sinänsä ole kauaa, kun vasta tajusin, että sitä voi tosiaan tehdä itsekin... hmm.
    Noi villikalkkunat kuulostaa suoraan sanottuna pelottavilta ;) tavan kalkkunatkaan kun eivät kovin kauniita ole. hrrr.
    Hyasintti taas sen sijaan on. Miullakin ne joulukuun alussa istutetut kukat vihdoin suostuivat kukkimaan ;) kivaa tuoksua toivat kotiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On katevaa etta sita voi tehda itsekin mutta tosiaankin arsyttaa tehda sita. Olen jo paattanyt etta ostan semmosen vempaimen jolla saan sita tehtya hiukka helpommin. Mun hyasintit piti pistaa pitkiin olutlaseihin kun ne maljakot joissa ne oli Ei ollut hyvia ollenkaan. Sipulit kaatu heti kun alko paino vetamaan johonkin suuntaan. Nyt eivat kaadu. :)

      Poista
  2. Apua noita kalkkunoita! En uskaltais ite mennä ulos ensinkään. Miekkonen kerran joutui pelastautumaan tavallisia kalkkunoilta auton katolle... Niiden paikka on lautasella, sanon ma.

    Pakkanen ON asennekysymys. Mulla jäätyi toissapäivänä auto työmatkalle, vaikka oli vaan -29,5 C. En päässyt töihin, harmi ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Etta ihan vaan -29,5C! Ihan vahasen siis! Etka muka toihin paassyt. Kummaa touhua. ;) Taalla ei tartte kuin tulla reilu 10cm lunta ja miehen tyopaikalla perutaan kokouksia sen takia ettei kaikki kuitenkaan paase paikalle.

      Poista
  3. Oletpas ollut ihanan ahkera! Mutta noi kalkkunat kylla pelottaisivat!

    Taalla ei tarvi tulla kuin pari senttia lunta niin koko maa on kaaoksessa. Silti ihmiset kayvat toissa ja kiroavat kun junat eivat kulje ;)

    VastaaPoista