tiistai 14. tammikuuta 2014

Hot Dish

Arkiruokaa. Joka paiva pitaa ruokaa tehda ja viikolla olisi kiva jos se olisi helppoa, suht nopeaa tai ainakin nopea esivalmistaa ja maukasta. Suomessa asuessa pyori erilaiset arkiruoat hellpojen puolivalmisteiden ansiosta kuin taalla. Ja aina ne samat vanhat vaikka kuinka yrittaa valilla tuoda jotain uutta poytaan.  No, minapa laitan tahan yhden reseptin, jonka olen oppinut taalla ja siita on tullut vakinainen osa meidan arkiruokien listaa. Suomalaisittain voisi ajatella etta tama olisi vahan niin kuin erilainen makaroonilaatikko (ilman makaronia). :D

Hot Dish:
n500g jauhelihaa
2,25dl riisia (keittamaton)
yksi kuorittu ja keittamaton iso peruna (tai pari pienta)
1 iso silputtu sipuli
n400g  pakastevihannessekoitusta (mita vaan voi laittaa mutta kukkakaali ja parsakaali menee aika mossoksi - itse tykkaan herne, maissi, papu, paprika tyyppisista sekoituksista tassa mutta jokainen oman maun mukaan.
0,6 l kanalienta (itse olen tehnyt ihan kanaliemikuutioista)

Tarvitset ison, kannellisen uunivuoan.
Ruskista jauheliha ja mausta oman maun mukaan. 
Laita muut ainekset, paitsi kanaliemi,  uunivuokaan ja sekoita, kaada kanaliemi paalle. Kansi paalle.
Lammita uuni valmiiksi 175C ja sitten vuoka uuniin 1,5h. Kiertoilmauunin kanssa ei tarvitse ihan niin kauaa.

Meilla tytot tykkaa syoda tata ketsupin kanssa (tosin pikkuneiti pyytaa aina majoa kun tama tuodaan poytaan :D) Ja kuten huomaatte kuvasta siihen iskettiin kiinni ennen kuin sain otettua kuvan. Hyvaa ruokahalua!
PS: Jos joku haluaa jakaa jonkun hyva arkiruokareseptin niin saa toki tehda. :)


Everyday food. Every day one has to make dinner and during school days it would be nice if it was easy, relatively quick or at least quick to prep and of course tasty. While still in Finland our everyday food was different from what it is now as we had different kinds of half ready products than we've got here. And it's ever the same foods that rotate even though I try to bring something new to the table once in a while. Well, I decided that I'll post here one recipe that I've learned to cook here and it has become part of our everyday food menu rotation.

Hot Dish
1lb/c500g minced beef
1cup/ 2,25dl of rice (not cooked)
1 big peeled and cubed potato
1 big onion chopped
2cups/c400g of frozen vegetable mix (you can use pretty much anything you want but I've noticed that broccoli and cauliflower get pretty mushy)
2cups/0,5l of chicken stock (I make mine from chicken stock cubes) and I've added a bit more than 2cups of stock to keep the food more moist.

You need a big dutch oven or other big oven pan with a lid.
Brown the meat and season to your liking.
In the oven pan add and mix everything else except the chicken stock. Pour the chicken stock on top of the mixture. Close the lid.
Preheat the oven to 375F/175C and put the pan in the oven for 1,5h. It might not need quit as long if you have fan assisted oven. 

Our girls like to eat this with ketchup (even though Little Miss asks for "mayo" when she sees hot dish on her plate :D) And as you can see from the photo I couldn't get there in time with my camera before family dug in. Bon Apetit!

PS: If someone is interested in sharing a recipe, you are more than welcome to do so.




6 kommenttia:

  1. Kiitos reseptistä, pitääkin kokeillä joku päivä.
    Oletko kokeillut tehdä Spaghetti murekevuokaa, on helppo ja nopea tehdä ja itse tykkään siitä. Ja Pehtoorin perunaloora on myös hyvää, vähän vie aikaa enemmän kuin toi edellinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olepa hyva vaan. Ja kannattaa ehdottomasti kokeilla. Meilla isanta viela lisaa chilia ruoan joukkoon omalla lautasellaan eli mausteita sekaan heittelemalla tasta saa juuri oman makuisen. Taytyypa kaivaa nuo ehdottamasi reseptit esiin. En ole kokeillut mutta kaikki kiinnostaa. :)

      Poista
  2. Spaghetti reseptin olen saanut aikoinaan mieheni siskolta, netistä ei taida sitä löytyä. Laitan sen tähän sinulle.
    Itse käytän mausteena vähän seasoned salt. Mutta voi laittaa oman maun mukaan, tai ohjeen.

    Spaghetti murekevuoka

    200 g spaghettia, vettä, suolaa, nokare voita tai margar.
    1 dl juustraastetta

    Mureke:
    300g jauhelihaa, suolaa,valkopippuria, tinjamia, meiramia.
    1 muna
    2 1/2dl kermaa
    3-4 tomaattia, persiljaa

    Keitä spaghetti.
    Sekoita siihen voi ja juustoraaste.
    Levitä seos voideltuun vuokaan.
    Sekoita mausteet, muna ja kerma jauhelihan kanssa löysäksi seokseksi.
    Levitä seos spaghetin päälleja paista uunissa n. 10 min.
    Lisää viipaloidut tomaatit n. 10 min. kuluttua.
    Pinnalle voidaan ripottaa vielä hiukan juustoraastetta.
    Pane takaisin uuniin ja kypsennä.
    Korista persiljalla juuri ennen tarjoilua.

    Uunin lämpö 225 C, paista n. 20-25 min

    Tässä myös tämä Pehtoorin perunaloora, sitä kyllä löytyy netistä eri versioilla.

    Pehtoorin perunaloora
    300 g jauhelihaa
    1 kpl sipuli
    6-7 perunaa viipaleina
    2 dl maitoa
    2 kpl munaa
    1 prk (200 g) raejuustoa
    1 dl juustoraastetta
    1 tl suolaa
    ¼ tl valkopippuria
    1 rkl voita
    Ruskista jauheliha ja sipuli kevyesti voissa, mausta suolalla ja valkopippurilla. Laita perunaviipaleet ja jauheliha voideltuun uunivuokaan, sekoita munat ja raejuusto maidon joukkoo. Kaada seos vuokaan ja ripottele pinnalle juustoraaste, paista 200 asteessa noin 50 minuuttia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Liisa! Taytyy ehdottomasti kokeilla. Loysinkin tuon Pehtoorin perunalooran reseptin netista, Molemmat menee testiin. :D

      Poista
  3. Vastaukset
    1. :D You should try the hot dish! It's so easy! and good.

      Poista