sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Kylla se joulu saapui meillekin / Christmas did arrive.... eventually

Kyllahan se joulu saapui meillekin. Koristeet on ollut paikoillaan viikon. Paketitkin on paketoitu (erittain ihmeellinen juttu silla normaalisti aaton aattoyona on paniikkipaketointia). Tortut on paistettu. Piparitkin on tehty. Vahan viela pitaa siivoilla. Ruokajuttujen kanssa en meinaa tana vuonna stressata. Ei ole peruna- porkkana tai lanttulaatikkoa. Enka meinaa tehda. Kinkkua meilla ei tana vuonna ole. Viime vuoden kinkkufiasko harmittaa vielakin. Lohta sen tilalla.  Mutta siis nailla mennaan jouluaatto. Joulupaivana kokkina onkin mieheni kalkkunoineen ja muine herkkuineen.

Christmas did arrive here too. Decorations have been in place for a week. Gifts have been wrapped (which is extremely unusual as I normally panic wrap on the night of 23rd). Christmas pastries have been made (the traditional Finnish ones with plum jam). Ginger bread cookies are still yet to be done. Later today. Gingerbread cookies have been made. I still need to do some cleaning. This year I'm not going to stress about food. I'm not making potato, carrot or swede casseroles. No ham this year. I'm still miffed about last years ham fiasco. We're having salmon instead. But this is how we go this year's Christmas Eve. My husband is the cook for Christmas Day with his turkey and other goodies.





Tama kaitaliina on isoisoaitini tekema vanhemmilleni jouluksi 1975. Toisessa paassa on kirjailtuna isan ja aidin etunimien kirjaimet. Ihana aarre, jonka olen saanut muutama vuosi sitten lahjaksi.

This runner was made by my great grandmother for my parents in 1975. Other end has my parents initials. This is such a special treasure which I've gotten as a gift from my mother few years back.




Porokokelma kasvaa vuosittain aina yhdella.

My reindeer collection grows with one every year.





Tassa oli pieni kurkkaus milta meidan joulu nayttaa. 

Here was a small glimpse of what our Christmas looks like.


10 kommenttia:

  1. Ihania pieniä yksityiskohtia.
    Hieno juttu, että löysit joulumielen! Eikä tosiaan kuulu ressata ruuista tai muusta 'pakollisista'. Itse me se pakko saadaan aikaan jos halutaan. Mekään ei tänä vuonna haluttu :-) Tuunatuilla valmiskamoilla mennään, ja hyvä niin.
    Ihanaa joulunalusaikaa ja rauhaistaa ja tunnelmallista joulua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se joulumieli on vielakin hakusessa...valitettavasti. Mutta joulu tuli siita huolimatta. Tyttojen takia. En ma muuten ressaiskaan noista ruoista mutta kun ei voi menna kauppaan ostamaan niita jouluherkkuja. Ja jos niita ei ole niin joulu ei maistu joululta. Tana vuonna ei maistu. Mutten jaksa. Harmittaa mutta yritan antaa sen takaraivossa huutavan aanen vaan huutaa. Oikein ihanaa joulua myos teidan taloon kaikille kaksi ja nelijalkaisille. Haleja ja suukkoja!

      Poista
  2. Teillä on kauniit joulukoristeet ja tuo punakirjontaliina on hieno. Joulu tulee ihan itsellään ja ainakin itse odotan, sitä että saa vaan olla (ja saadaan poika kotiin) :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Leena! Mun piti yrittaa tehda himmelikin taksi jouluksi mutta jai sitten..... ihme! Meilla tuntuu kaiken maailman popot kiertavan taalla. Mies on ollut kohta viikon lenssussa. Pikkuneiti oli pari paivaa kuumeessa ja nyt yskii. Isommalla neidilla oli "walking pneumonia" joka saatiin antibiooteilla kuntoon. Mun aiti valitteli tanaan etta on lenssunen olo. Saas nahda miten tautista porukkaa meilla on jouluna. ;) Oikein hyvaa joulua teille sinne etelaan!

      Poista
  3. Kaunis joulu teilla! Hitsi... oma mokki on taas semmoinen sekasotku (etta voikin nuo kaksi muuta asukkia sotkea paljon!!) ettei paremmasta valia. Pitaa varmaan suunnata tasta edes imuroimaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Arvaapas miksi mulla on vaan yksityiskohtakuvia? ;D Siksi kun muu huusholli on ihan kaaoksen vallassa. Mulla kun pyorii naa kaksi tornadoa taalla. Kun mina siivoon niin ei tartte kun selan kaantaa niin jo on taas tavarat pitkin poikin, hujan hajan. HEH

      Poista
    2. Hih! Meilla oman osansa ja imurointilisansa tuo yli-innokas miniheppa, joka ankaa taatusti sisatiloihin jos sattuu jattamaan oven auki! (ja ovethan ovat koko ajan nyt auki kun lammot on reilusti +25C ylapuolella!!) Pitanee joulun jalkeen tilata kokolattiamatolle pesuri, kun siella taalla on pienenpienia kavionjalkia... huoh! :D (jokohan mina NYT saisin tuon isannan puhuttua ympari maton pois repimiseen ja laminaatin laittamiseen...)

      Poista
  4. Meillä ei myöskään hössötetä suomalaisten jouluruokien kanssa tänä jouluna. Tulin lasten kanssa pari päivää sitten Japanista kotiin Englantiin enkä jet-lagissa ole tehnyt muuta kuin siivonnut talon ja paistanut kinkun. Eli meillä ei ole tänävuonna ihan meidän perinteinen joulu mutta tulee se joulupukki ja joulumieli varmasti ilman niitäkin :)
    Hyvää joulua!
    PS. kaunis joululiina ja ihana poroasetelma!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! OIkein ihanaa joulua sinne Englantiin. Me ollaan oltu Skypen valityksella yhteydessa miehen puolen isovanhempiin jo tanaan ja huomenna jatketaan. :D Nyt on syoty ja odotellaan joulupukkia. Kylla pienen on vaikea odottaa. Kahden minuutin valein kuuluu jommasta kummasta suusta etta koska se joulupukki tulee?

      Poista
  5. Can't believe Christmas is gone already! I had such busy days that somehow I feel I missed it! But for the best cause anyhow!

    VastaaPoista