torstai 11. joulukuuta 2014

Joulumieli kadoksissa / Christmas feeling lost

Mina olen sellainen jouluimmeinen ettei tosi. Minahan laittaisin joulukoristeet jo marraskuussa ja virittelisin kaikki valot ja systeemit paikoilleen. Joulu on ihanaa aikaa touhuta ja tehda. Tana vuonna on kuulkaas asiat ihan mullin mallin. Joulumieli on ihan kokonaan kadoksissa.

I'm one of those people who love Christmas. I would put Christmas decorations up already in November including lights. It's such a wonderful time to craft and do things that you associate with Christmas. This year things are different. I don't feel Christmassy at all and the Christmas feeling is missing.


Minulla ei ole ainuttakaan joulukoristetta esilla. Jouluvaloista ei ole tietoakaan. Osa lahjoista on viela hankkimatta ja joulu pukkaa paalle kovaa vauhtia. Piparit on leipomatta. Samoin tortut. Glogiakaan en ole juonut kuin yhden kerran, kylassa. 

I have no decorations out. No sign of lights either. Some gifts need to be still bought and Christmas is approaching very fast. We haven't made gingerbread cookies. Nor traditional Finnish Christmas pastries. I've only had glogi once, at someone else's house.


Se joulumielen puuttuminenkin vahan ahdistaa. Varsinkin tallaista jouluihmista kuin mina. Mistas kummasta mina sen nyt loyda?

I'm actually a bit anxious about this missing feeling, especially as I really am a Christmas person. Where on earth do I find it?10 kommenttia:

 1. Voi sua:/ Taalla lansirannikolla sita joulumielta joutuu tavallaan hakemaan ehka viela hitusen enemman kun kelit on kaukana niista "oikeista' joulun keleista. Mutta kylla se fiilis tanne loytyi kuitenkin muutaman mutkan kautta. Ehka pitkalti lasten innon kautta: on mietitty joululahjoja, koristeltu kuusta, kuunneltu suomalaisia joululauluja ja tehty niita joulutorttuja. Itselle pienta ponnistelua mutta lasten ikionnelliset reaktiot ovat vakuuttaneet siita, etta "kylla kannattaa".
  Joten kokeilehan jos vaikka tulevana vkonloppuna joulumieli loytyisi kun oikeen urakalla puuhailette jouluun viittaavia juttuja!
  Jouluhalit sinne:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylla taallakin on joululaulut soineet ja joululahjoja on osteltu ja kaaritty paperiin mutta jotenkin ei vaan yhtaan tunnu joululta. Nyt rahtasin koristelaatikot kellarista ylos joskos viikonlopun aikana saisi koristeltua. Eikohan se tasta! Kiitti haleista! Sinne myos teille kaikille! MUAH!

   Poista
 2. Voi harmi! Jos vaikka pipareita leipomalla ja glögiä tekemällä? Valot pois, kynttilöihin tulet ja Jouluradio soimaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pipareita pitaa viela tehda ja glogiakin on kaapissa. Joskos sita illalla tyttojen nukkumaan mentya horppisi glogia neulomusten seuraksi.

   Poista
 3. Mulla on sama juttu. Tosin luulen, että osaltaan johtuu näistä liian aurinkoisista ilmoista :-) Ja osaltaan siitä, että en ole kotona Suomessa. Mutta nyt olen vähän väkisin päättänyt värkätä joulukoristeita kuuseen, joka saatiin yksiltä Suomeen palaavilta, (muovikuusi, joo.. :-// mutta siinä valmiiks valot, että ei tartte ostaa :-) ja sitten lisäksi tein Suomeen Jouluapu-ryhmän kautta avustusta, joka toi jo oikeasti aika paljon sitä antamisen ilon tuottamaa joulumieltä. Nyt pitäis tänään saada kortit vielä postiin (ostetut, ekaa kertaa varmaan ikinä) ja lisäksi mennään IKEA:n joulupöytään illalla! Kai se tästä :-D Sitten laitoin fb:n kautta sullekin pikkujoulukutsun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aurinko ei mua haittaa. :) Kotisuomeen kylla mielellani jouluksi menisin. Tytotkin ihan varmasti tykkaisi. Meilta on lahtenyt taalla paassa joulupaketit Toys for Tots ohjelman kautta ja autotallissa odottaa kolme laatikollista tavaraa hyvantekevaisyyteen. Mulla on kortit tekematta. Taitaa tulla elektroninen versio. Parina ekana vuonna kirjoittelin ja maksoin hirveat postikulut koska suomeen menee suurin osa. Noh, katotaan miten taman immeisin kay. Kiitos kutsusta. Vastaskin jo siihen. :)

   Poista
 4. Jouluevankeliumi? Joulumusiikki? Kuuntele vaikka tämä: https://www.youtube.com/watch?v=ifCWN5pJGIE
  Eiköhän se vielä tule... (((Rutistus)))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylla se varmasti tulee. On nyt vaan vahan hakusessa, joka on kovasti kummallista mulle. Tuo "Mary did you know" on aina yhta ihana! Kiitos linkista ja muistutuksesta. Ja rutistukset sulle myos.

   Poista
 5. Sitten kun löydät sen paikan, minne joulumieli on piiloutunut, niin vinkkaathan tännekin päin?
  Töitä pukkaa liikaa, koti on kaaoksessa, vettä sataa, kiukuttaa ja kurjuuttaa...
  Toivottavasti pieni myttyinen paketti saapuu sulle ennen joulua. En muistanut kirjoittaa päälle edes lähettäjää, eikä paketissa ole tietoakaan joulusta. Mutta jos se joulumieli onkin siellä jossain ryttyisen sisällön uumenissa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minahan kerron kunhan se vaan loytyy. Toivotaan yhdessa etta vesi muuttuu lumeksi ja etta kiukut ja kurjuudet haipyy muuanne. Eikohan myttyinen paketti saavu. Ilmoilen kylla kunhan saapuu. Ja sitten kun saapuu niin se on ihan varmasti jouluinen. Halirutistus sulle murunen!

   Poista