keskiviikko 5. marraskuuta 2014

Papparaiselle uusi peitto / New blanket for the old man

Meidan ukkeli on vanha. Ainahan tuo on lammosta ja lampoisena tykannyt olla mutta nyt olen huomannut etta useammin ja useammin loydan miekkosen jonkun vaatekasan alta tai tyynypinon alta tai makailemassa siina pienimmassakin auringonlaikassa. Onhan hanella peitto, mutta se on reikia taynna (herralla oli kausi jolloin jyysti peittoonsa reikia). Oli aika siis uuden peiton.

Our little man is old. He's always liked warmth and being warm but now I've noticed more often that I find him under a pile of clothes left by the girls or under pillows or lying in the only tiny bit of sun light on the floor or sofa. He does have his own blanket but it was full of holes (mr. had a period when he liked to chew holes in his blanket). It was clearly a time for a new blanket.Halusin peitosta lampoisen ja paksun. Ostinkin siis kaksi erillista fleece palaa tehdakseni kaksikerroksisen fleece peiton ja reilun kokoisia paloja niin etta peiton voi viela tarvittaessa taitella paksummaksi. Saumurilla reunat ympari (laiskana en edes vaihtanut lankoja valkoisesksi vaikka olisin voinutkin) ja valmista tuli. 

I wanted the blanket to be warm and thick. So I bought two pieces of fleece to make double layer blanket and I got relatively big pieces so that we could fold the blanket to make it even thicker and warmer. I just went around the blanket with a serger to join the pieces (I was lazy and didn't even change the thread to white even though it would have looked better) and it was ready.


Ette usko kuinka nopeasti paapparainen sukelsi peiton uumeniin kun annoin hanelle luvan. Vahan pedin tekoa ja asettelua koiramaiseen tyyliin ja nain mina hanet loysin viisi minuuttia myohemmin. Rakasta mun pienta ukkoa! ♥

You cannot believe how quickly my little old man dived under the blanket when I gave him the permission. A little arranging doggy style and this is how I found him five minutes later. Love him to bits! ♥

14 kommenttia:

 1. Voi Myms! Inaha pieni ukko.
  Noin meilläkin köllitään, mamman vanhan peiton sisällä. Meillä fleece ei toimi ollenkaan. Se sähköistyy niin paljon, että pappa saa sähköiskuja :-(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onkohan karvanlaadulla jotain tekemista asian kanssa? Kylla ihan keskella talvea kuuluu kuinka ratisee herran kompiessa ulos vallyjen valista mutta eipa tuo ole ollut asiasta millansakaan. Tasta taitaa tulla alakerran peitto. Seuraavalla IKEA reissulla ostetaan miehelle ihan oma peitto petiin. :) Onko han hieman hemmoiteltu nain vanhemmalla ialla? Ei suinkaan. Mymmelit vaan tarttee oman peiton. Nih.

   Poista
 2. Meillä on kaks cockerspanielia ja niin lämmin mökki että nämä kaksi hakeutuu ulko-ovelle nukkumaan. Ikää on toisella 8 ja toisella 5. Lieköhän ne muuttuu viluisiksi vanhemmiten? Tiedä häntä.:) mutta papparaisen peitto on ihan mahdottoman hieno ja saumurilangan värin luulin olevan tarkoituksella sininen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitosta vaan. Lanka on itse asiassa musta. Jos oliskin ollut sininen niin olis mennytkin. Meidan ukkeli on aina tykannyt olla lampimassa. Nuorena miehena Suomessa makoili takan edessa niin lahella etta kadella kun kosketti niin karva poltti oli niin kuuma muttei toinen ollut moksiskaan. Nytkin ihan aina makoilee auringonlaikissa tai kaivautuu jos jonkin peiton tai vaatteen alle.

   Poista
 3. Voi kuinka söpö! Ja aika kätevä olet käsistäsi, kun tuollaisen saat aikaan "hujauksessa".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Jenni! Eipa tuossa nyt hirveesti katevyytta tarvinnut kun on kone joka surauttaa reunat siistiksi. :) Saumuri on sitten kateva kapine.

   Poista
 4. Voi pientä kun paleltaa, kyllä olet tehnyt hienon peiton papalle. Suloinen nenä sieltä vain kurkistaa.
  Meidän koirilla on niin paljon karvaa, ettei peiton alla viihdyttäisi.
  Toivotan papalle lämpimiä uni hetkiä hienon peiton alla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on papparaisen hyva olla kun ei palella enaa. :) Ja uni maittaa kun on lammin.

   Poista
 5. Voi suloisuus papparaista! Lämpimiä unia papparaiselle!
  Meillä mäykky kuopsuttaa petejään (kyllä, niitä on useampia ympäri taloa) niin, että osasta menee päällikangas rikki. Monesti illalla koiruus mynkää makuuhuoneessa petiään niin, että se siirtyy sängyn päädystä keskelle lattiaa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillakin kuopsutellaan ja pedataan valilla tosi paljon. Ja meillakin on pari petia pitkin huushollia. :) Tykkais varmaan jos keittiossakin olis (on nimittain ihan aina jaloissa makoilemassa) mutta mina en, kun ei ole paikkaa. Mayriaisiet on kylla aika taitureita noissa petaushommissa. Hymyillyttaa pelkka ajatuskin. Raapsuja teidan myyriaisille.

   Poista
 6. Aaww! He is beyond adorable! I know how this goes, we find Pickles in the fluffiest, warmest places of the house!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you Mila! Yes, seems like Pickles and Gimli have been made of the same "ingredients". My husband calls him a heat seeking missile. LOL

   Poista
 7. Alussa luulin, että puhuit miehestäsi, mutta kyllähän se sitten selvisi, että taitaa olla koira kysymyksessä. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. HEH! :D Valitettavasti jos kutsuisin miestani papparaiseksi niin mina olisin kai siina tapauksessa fossiili. :D Olen nimittain meista vanhin. Juu, koiruus on meidan papparainen. Ikaa komeat 11v.

   Poista