tiistai 28. lokakuuta 2014

Joskos tama taas tasta / Maybe just maybe things will get going again.

Viime viikko sitten hurahti ohi melkein kuin sumussa. Enpa oikeastaan muista kuin joitain yksityiskohtia. Syytan paan tayteen rakaa ahtanutta flunssa. Olo ei ollut kovinkaan hehkea. Paivat ovat hieman kirkkaampia nyt.

Last week just went by in a fog. I don't really remember much. Some details from here and there. I blame the cold that had stuffed my head full of unwanted "stuff". I really did not feel very good. Days are a bit more clearer now.


Viikko meni siis villasukat jalassa ja kuumavesipulloa halaillessa. Teeta  ja muita kuumia juomia tuli litkittya litratolkulla. Kaipa mulla myos vahan kuumetta oli mutta enhan mina kerennyt sita mittaamaan. Normaali arki pyori taalla. Jotain positiivista viime viikosta jai sentaan muistiinkin: lasten keinusetti on vihdoinkin ihan kokonaan valmis. JEEEEE! Eilenkin viettivat ulkona kolme tuntia keinuen, kiipeillen, laskien makea ja leikkien pikkumokkerossaan.

Last week I spent pretty much wearing constantly woollen socks, and hugging my hot water bottle. I drank several litres of tea or various other hot drinks. I think I might have had some temperature as well but I didn't have time to check or worry about it. Normal week was running its course keeping me busy. Some positive that I do remember from last week was that the girls' swingset is finally completely finished. YAAAAAY! They were out there yesterday for 3 hours swinging, climbing, going down the slide and playing in their little house.


Lauantaina, isomman neidin synttareiden lisaksi, minulla oli mielettoman hyva postipaiva. Ottobre lehti tuli ja samaten Paapiin kankaat, jotka olin ostanut taalta USAsta yhdesta nettikaupasta! Enka maksanut oikeastaan yhtaan enempaa kuin suomessakaan. Plus saastin postikuluissa ihan hirveasti. Kankaat on pesty ja nyt pitaisi paasta ompelemaan.

On Saturday, in addition to Big Miss' birthday party, I had a fabulous mail day. I got the new Ottobre magazine and also the Paapii fabrics that I had bought from here USA from an online store! I really didn't pay more than I would have in Finland. Plus I saved a ton in postage. The fabric has been washed and is waiting for me to get my act together and sew something.


Saa tekee tepposiaan. Viime viikolla myrskysi oikein urakalla. Vetta tuli ihan kamalasti ja tuuli ja ukkosti. Nyt on kaunis syyskeli auringonpaistaessa ja lampoa noin +10C. Huomiseksi ja keskiviikoksi onkin sitten ihan kesakelia ( +18C ja +20C) taas luvassa. Ja lauantaiksi on povattu lunta. Koita nyt sitten tassa ottaa selvaa etta mita ihmetta luontoaiti on tekemassa ja miten naihin saihin pitaisi pukeutua (aamuisin on kuitenkin kylmaa). Kesavaatteet on pakattu kaapeista jo pois. 

The weather is keeping us on our toes. Last week we had a big autumn storm. Tons of rain and wind and thunder. Now we have lovely, sunny autumn day with +10C. Tomorrow and Wednesday we're back to summer (+18C and +20C). And for Saturday the prediction is snow! I'm trying to keep up with mother nature and what she's doing but it's hard. Always pondering how to dress the children in the morning (cold mornings anyway). Summer clothes have been packed away already.

5 kommenttia:

  1. Not the best weather here either, but no snow yet, for which I'm grateful! There's plenty of time for snow! Clouds, wind and rain we do have though!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Wind and rain at the same time doesn't sound very appealing. I rather have wind and rain separately.

      Poista
  2. Heissan, meidan perhe on nyt onnistunut jo yli vuoden valttelemaan flunssia/rakatauteja silla etta heti kun pientakin oiretta ilmaantuu, niin kayttoon otetaan seka nenasuihke (saline nasal spray) ja pienella yliannostuksella seljanmarjamehu/uute. Mina joka olen aina aiemmin vahintaan pari kertaa vuoteen sairastanut poskiontelontulehduksen, olen onnistunut pitamaan taudit loitolla. Nenasuihketta mulle suositteli parikin eri laakaria ja sen kaytosta on hyvaa tutkimustulosta: idea on pitaa nenan limakalvot riittavan kosteina jolloin bakteerit ei pysty kiinnittymaan > tauti ei paase iskemaan, tai ainakaan niin pitkakestoisena. Kannattaa kokeilla! Toivottavasti olo on siella jo helpottanut. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, olo on jo helpompi. Tosin eilen oli sellainen jarjeton aivastelukohtaus ja nena vuosi vetta. Eli en tieda onko sielta uutta pukkaamassa. Isompi neideista sai korvatulehduksen flunssansa kaupaunpaallisiksi (vaikuttais olevan vahan niin kuin vakio hanella). Pienempi yskii muttei muita oireita. Taytyypa pistaa noi vinkit korvantaakse muistiin. Mista olet ostanut Seljanmarkjamehua/uutetta?

      Poista
  3. Amazonista olen tilannut, saa halvemmalla kuin esim. Whole Foodsista. Lapsillekin tullut nyt automaatioksi se, etta jos on vahankaan flunssaoireita niin ovat heti pyytamassa molempia "flunssalaakkeita". Kops kops, viime talvi oli todellakin siita ihmeellinen etta meista ei kukaan sairastanut. Tuuria tai noiden rohtojen apua, toivotaan etta sama meno jatkuu tanakin vuonna.

    VastaaPoista