tiistai 21. lokakuuta 2014

I LOVE MY KITCHEN!

Amerikassa keitiot ovat yleensa kovin tummasavyisia. Kirsikkapuusta tehdyt kaapistot ovat toki kauniit mutta usein imevat kaiken valon. Kahden tallaisen kirsikkakeittion kanssa elanyt olin suoraan sanottuna kypsa ja halusin valkoista! Halusin valoa!

In America most kitchens are quite dark in their colour. Cherry cabinetry are very pretty but they do suck all the light. After living with two kitchens with cherry cabinets I was so done with them and I wanted white! I wanted light!


Kun etsimme taloa ostettavaksi  suurimmassa osassa oli tummat kaapistot keittioissa. Muutama vaalea tai valkoinen tuli vastaan. Eihan talonosto pelkastaan keittion varista ollut kiinni. Ei todellakaan. Mutta voitten kuvitella kuinka iloinen olin kun talossa, jonka ostimme, oli valkoinen keittio. :)

When we were looking for a house to buy most of them had dark cabinetry in the kitchen. Few light or even white were among them. And buying a house wasn't dependent on the colour of the kitchen. I'm not that superficial. But you cannot believe how happy I was when we found a house we wanted to buy (and bought) had a white kitchen. :)



Rakastan keittiotani! Siella on tilaa useammankin kokin puuhata. Se on avoinainen oleskelutilaan niin etten tunne olevani eristettyna muista. Naen mita lapset touhuavat. Ja minakin tykkaan viettaa enemman aikaa keittiossa taman takia. Jos olisin voinut valita niin keittionkaapit olisivat ihan puhtaan valkoiset eivatka vaniljaan vivahtavat. Mutta koska talo oli ihan uusi niin eipa niita ole mitaan jarkea lahtea vaihtamaan saatika maalaamaan.

I love my kitchen! There's plenty of room for several cooks. It's open to the lounge so that I don't feel separated from others. I can see what the children are up to. And I like spending more time in the kitchen because of this. If I had a chance to choose I would have had bright white and not off white cabinetry.


Haluaisin jo vaihtaa keittionpoydan. Haluaisin valkoisen lakeeratun (onkohan tuo oikea termi/onkohan se edes sana ;D) Tama on Ikeasta ostettu yhdeksan vuotta sitten. Toisessa paassa on isomman neidin kolhut ja naarmut ja toisessa paassa tietty nuoremman neidin. Voidaan vertailla kumpi on kolhinut poytaa enemman. ;) Mutta yritan jaksaa odottaa viela vahan niin etta kolhimisvaihe menee ohi. 

I would love to change our kitchen table. I want white lacquered table. This one is from nine years ago from IKEA. On the other end of the table we have Big Miss dents and scratches and marks and on the other end Little Miss dents, scratches and marks. We can compare which one of our children have made more damage to the table. ;) But I will try to wait a bit longer so that this denting/scratching phase is over.


Ja suomalainen keittio ilman Marimekkoa ja Muumeja ei ole keittio ollenkaan.

And a Finnish kitchen without some Marimekko and Moomins is not a kitchen at all.


Tassa on keittioni kaksi tarkeaa: aloe vera ja keittion enkeli. Suojelusenkelia tarvitaan ja aloe veran olen saanut meksikolaiselta hyvalta ystavaltani. Heidan uskomuksensa mukaan aloe vera tuo vaurautta taloon. Toivottavasti pitaa paikkaansa. Kasvi ainakin voi hyvin ja tuo ruukun oikeassa reunassa oleva pieni alku on kasvanut siihen viimeisen kolmen kuukauden aikana. 

Here are two important things in my kitchen: aloe vera and my kitchen angel. You always need an guardian angel and the aloe vera is from a very good friend from Mexico. According to their beliefs aloe vera brings wealth in the house. I hope this is true. At least the plant is doing well and the little start at the right side of the pot has grown there during the past three months.


18 kommenttia:

  1. Teil on IHANA keittiö - niiin avara ja tilava! Ja työtasoa paaljon. Meillä jostain syystä kertyy niille vähäisillekin tasoille aina kamalasti roinaa...
    Itsekin haluaisin valkean keittiön. Kaikki väriläiskät tulee sieltä niin raikkaasti esiin. Niinku tuo pannumyssy :)
    En yhtään ihmettele, että rakastat keittiötäsi :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Peppi! Miekin tykkaan! :D Kerrankin on niin paljon kaappitilaa ettei tartte tasoilla pitaa muuta kuin noi mita nakyy. Keittion poyta on meilla se roinakasa. Vaikka sen paivittain putsaan niin aina - ihan aina - se on seuraavana paivana ihan kamala kaatopaikka taas.

      Poista
  2. Ihana keittiö:) Rakastan noita amerikkalaisia tilavia keittiöitä,joihin tutustuin USAssa asuessani. Ei ihme että rakastat keittiötäsi,on se niin nätin näköinen:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Jael! On niin ihanaa kun on tilaa etta voi yhdessa kokata vaikka koko perheen kanssa ilman etta koko ajan joku tonii toista. Ja todellakin se valoisuus. Ihan erillaista tehda siella hommia vaikka iltapimeallakin kun ei tunnu silta etta kaapit kaatuu paalle (siis viittaan lahinna siihen kaappien yleiseen tummuuteen).

      Poista
  3. Hyssst, ei kerrota kelleen, että meillä ei ole muumia eikä marimekkoa...
    Kaunis ja tilava keittiö, kyllä siellä kelpaa puuhata. Tilassa on paljon tuttua oloa, jotain samaa kuin mitä oli edellisessä talossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hys hys ei kerrota kelleen EI! Ma voin korjata tilanteen! ;D Kiitti murunen! Kylla todellakin kelpaa. Koskas sa tuut puuhaamaan mun kanssa? Keiteltais vaikka vahan lankoja! Ja saippuoita! Voisit opettaa mulle.

      Poista
  4. Oi kuinki kadehdittavan suuri keittiö! Eikö Amerikassa kaikki olekin suurempaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valitettavasti ei ole. ;) Isoissa taloissa on isot keittiot. Naita keittioita on muuten taalla kylla ihan joka kokoa, niin pienta kuin suurtakin ja kaikkea silta valilta. Avaruuden tuntua tahan tuo viela se etta se on avoin ruokailutilaan ja olohuoneeseen.

      Poista
  5. Amerikkalaiset keittiöt on niin ihanan isoja, kateeksi käy.
    Meillä on samat Marimekon tabletit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ne Allu kaikki ihan niin isoja ole! Meidan edellisessa kodissa oli pikkuruinen keittio, vaikka muuten oikein hyvankokoinen asunto olikin. Keittioon vaan eiyksinkertaisesti oltu satsattu. Ja noi tabletit on vaan niin ihanat, eiko?!

      Poista
  6. Vastaukset
    1. Kiitos Henna! Toi valoisuus on juurikin niin ihanaa!

      Poista
  7. Hihi, vai ei suomalaista keittiötä ilman Marimekkoa ja muumia. :) Vilkaisin tästä olohuoneesta keittiöön (tykkään niin paljon tästä tyylistä, että keittiön erottaa oleskelutilasta vain baaritiski), ja kyllähän siellä kaapin päällä näkyi muumikulho ja uunin vieressä unikkopatalappu... että samaa mieltä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. YES! Niin sita pitaa! :) Marimekko ja Muumit rulettaa..... myos ulkomailla! :D

      Poista
  8. Ihana keittiö teillä, minulla ei kyllä ole muuta kuin pari muumimukia. Marimekkoa ei ole ollenkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ja jos edes Muumit loytyy niin sekin on jo puolet! :D

      Poista
  9. I love your kitchen too! Our kitchen furniture is white, the old style.. at some point, unless we move, it will be replaced, probably with something darker.. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. I'm glad you love it too! :) White is my colour choice in kitchen. As I explained it's not very common here which is a shame. But I don't have to worry about that now, do I? :)

      Poista