torstai 30. lokakuuta 2014

Jack on saapunut / Jack has arrived

Kuka ihmeen Jack? No se Jack 'o lantern Jack. Se kurpitsalyhty Jack.

Jack who? Well, the Jack 'o lantern Jack. The pumpkin lantern Jack.


Kurpitsahan hankittiin jo aikaisemmin. Ja sille piti saada kaveri.

We did get the pumpkin earlier and of course a little buddy for it.Molemmat lapset kinusivat kaivertamista ja kun oli kerran upea, lammin (+20C) syyspaiva niin alettiin touhuamaan. Tosin pienempi neidesta oli sita mielta etta puista putoilevien lehtien jahtaaminen oli kivempaa touhua kuin mita isosiskon ja aidin hommat. Kuvista poiketen mami joutui kuitenkin paaasiassa toihin. Ei jaksanut pienet kadet kaivertaa kovinkaan kauaa ja veitsen kanssa touhuamisen varasin totaalisesti itselleni.

Both children were nagging to carve the pumpkin and as it was a gorgeous, warm (+20C) autumn day we started the job. We did loose Little Miss to chasing falling leaves as it seemed much more fun than what big sister and mummy were doing. Even though the pictures may give you the impression that little hands carved the pumpkin that's not true. Little hands didn't have enough stamina to carve for long and the knife bit I reserved for myself.


Perjantaina Jack paasee tositoimiin oven pielessa kun on Halloween.

On Friday, which is Halloween, Jack will be performing his duty by our door.

6 kommenttia:

 1. HIeno! Nämä kurpitsajutut voisin Halloweenista ottaa, mutta ne karkkikeppostelut ei jostain syystä nappaa. Olen yrittänyt käännyttää itseäni, että ei tässä vuoden pimeimmässä pätkässä juhlia hirveästi ole, niin vois kai sitä sitten Halloweenia juhlistaa ;D Teitkö noista sisuksista jotain syötävää ;)?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siita tuli ihan kiva! Makaan en tosta trick or treating traditiosta niin valita. Mutta huomenna mennaan kuitenkin. Lapset haluaa. Olen kuitenkin esitellyt heille tallaisen kasitteen kuin Switch Witch (kuulin tasta viime vuonna taalla). Eli saat ottaa keraamistasi karkeista yhden ja loput jatetaan oven lahelle ja aamusella karkkien sijasta siella on jotain muuta tilalla (kirja, lelu tai muuta vastaavaa). Tama "vaihto noita" siis ottaa karkit itselleen ja jattaa tilalle jotain muuta. Meilla tytot ovat ihan tapinoissaan tallaisesta tilaisuudesta. Lauantainen karkkipaivahan ei katoa mihinkaan. Tana vuonna olin laiska enka lahtenyt erottelemaan mitaan vaan kaikki meni kylla kompostiin. Viime vuonna paahdettiin siemenet ja tehtiin sisuksista parikin piirakkaa.

   Poista
 2. Hieno kurpitsa teille tuli, kyllä siinä aika homma on kaivertaa niitä, ei ihme jos pienempi ei halunnut sitä tehdä.
  Minä virkkasin langasta muutama vuosi sitten kurpitsoja, niistä tuli ihan kivoja koristeita, voi käyttää joka vuosi sisällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan hauska tuosta tosiaan tuli. Ja virkatut kurpitsat kuulostaa kivalta. Ja tosiaankin ne kun tekee kerran niin sitten voikin niita laitella vuosi toisen jalkeen esille syksyisin.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Maybe one year you will. Our's in on his last leg of life and going to be dumped.

   Poista