perjantai 26. huhtikuuta 2013

Unissakin / Also in dreams

Ma etsin taloja taalla jo unissanikin. Ei kamalan leppoisaa unta. Menee lahinna painajaisten puolelle. Mikaan ei ole sopiva ja jos sopiva loytyy niin sitten joku muu kerkeaa ensin ja sama rumba jatkuu. Oikeassa elamassa vahan sama tilanne. Ollaan mietitty josko laajennettais meidan aluetta, jolta etsitaan. Miehen tyopaikalta puolen tunnin ajomatka paassa (siis jos normaali liikenne) loytyy kaksi aivan mielettoman ihanaa pikkukaupunkia. Maalaismaisemaa, hirmuisen valokuvauksellista, hyvat koulut, isommat tontit niin ettei talot ole ihan toisissaan kiinni. Hinnatkin paljon huokeammat. Mutta auta armias kun on toihin menon tai toista lahdon aika: liikenne on ihan toista luokkaa ja aika tuplaantuu helposti. Ajeltiin sinne ja takaisin pahimpaan ruuhka-aikaan. Oli aika silmia avaavaa. Mieheni ei ole kovin innostunut niin pitkasta tyomatkasta. Han haluaa nahda kuitenkin tytot paivittain ennen toihin lahtoa ja ennen nukkumaanmenoa. Mietittavaa on aika paljon
Vastakkainaseteltavat asiat on aika isoja eika ollenkaan helppoja tuosta vaan paattaa: Ostaako huokeammalla (aika lailla huokeammalla) sen mita haluat mutta paadyt huomattavasti kauemmaksi ja yhteinen aika viikolla jaa vahiin vai ostat jotain sinnepain ja tigit koosta samalla budjetilla tai rajaytat pankin ja ostat sen mita haluat huimaan hintaaja mutta paaset lahemmaksi tyopaikkaa ja sosiaalista turvaverkkoa? Siinapa kysymyksia.

I'm house hunting here in my dreams already. Not very restful dreams. They are nearly nightmares. Nothing is suitable or if we find something we want then someone else gets there first and then we start all over again. The situation is pretty much the same in real life. We have been thinking about widening our search. With normal traffic about 30min from my husband's office there are two lovely small towns. Rural, very picturesque, good schools, bigger plots so that the houses are not on top of each other. Prices are also much more affordable. The BUT comes with the commute. The time easily doubles. We did drive there and back in the worst commute time. It was quite eye-opening. My husband is not very enthusiastic about such a long commute and miss the time being with girls before they go to bed at 7pm. So there's lot to think about. The confrontation of issues is not easy to just decide: To buy affordably (quite a lot more affordable than where we are looking now) what we want but you end up much further away and family time during the work week diminishes nearly to nothing or do you buy so and so property within your budget, you compromise on size but you get the location or do you "break into the bank" and buy with high prices what you want closer to work and your social security network? Such major questions.
4 kommenttia:

 1. Siellä eivät taida etäpäivät tulla viikottaisena ilmiönä kyseeseen? Ja oletan ettei nopeampaa julkista liikennevälinevaihtoehtoa löydy? Isoja, vaikeita kysymyksiä teillä jälleen - ei ihme että uniin tulevat vaivaamaan.Voi, kunpa nyt pian tärppäisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kun tuo etatyoskentely onnistuisikin. Mutta eipa taida. Ukko kulta kun sai viela kaiken hassakan keskella ylennyksen niin viela pienemmat mahdollisuudet asian osalta. Eika tosiaankaan nopeampaa julkista loydy. Ma niin toivon etta taa solmu saatais jotenkin selvitettya niin etta paasis elamassa eteenpain (normalisoitumisesta ei uskalla puhuakaan jos edessa taas muuttorumba).

   Poista
 2. Eihän tästä mitään apua ole, muut ei voi teidän puolesta näitä pähkiä... Itse ajattelisin, että hermoja raastava työmatka paitsi vie paljon aikaa, myös vaikuttaa siihen kotonaoloaikaan. Jos kierrokset nousee 2krt/pvä tähtitieteelliselle tasolle, saataapi rento kotiolo kärsiä.

  Toisaalta sinä ja plikat olette kotona, joten teille pitäisi olla mahdollisimman kivat olot... Ja se sosiaalinen verkosto, se on jättisuuri juttu. Ei kyllä käy pähkäilyjä kateeksi.

  Onko talo "pakko" löytyä nyt, vai voitteko rauhassa katsella? Meillä kämpät ovat löytyneet vähän kuin vahingossa, silloin kun ei olla vakavissaan etsitty.

  Niin ja vielä - Onnea ylennyksestä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllahan noita samoja ajatuksia taalla pyoritellaan koko ajan mutta raha painaa aika lailla myos. Talot maksaa ihan alyttomasti. Talon ei todellakaan ole "pakko" loytya nyt mutta taalla suurin osa vuoden aikana markkinoille tulevista taloista tulee markkinoille nyt. Perheet haluavat myyda, ostaa ja muuttaa kesan aikana ennen kuin koulut alkaa. Markkinat hiljenee huomattavasti. Eli tarjonnan puolesta pitaa ollaa liikenteessa nyt.
   Valitan onnittelut! Kiitos!

   Poista