sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Satakoon lunta / Let it snow!

Viime yona satoi lunta. Sita tuli ihan kiitettavasti reilu 20cm. :) Aamulla siis jouduttiin lumitoihin. Ensiksi piti kaivaa jaalyhdyt lumesta ettei niita vaan vahingossa tulisi kolattua. Tytot leikkivat lumessa. Pulkkakin otettiin esiin vaikkei silla nyt hirveasti makea voitu laskea. Isompi neideista joutui lahinna vetojuhdaksi pienemmalle mutta eipa tuo tuntunut haittaavan.
Leipaa on leivottu talossa ja nyt ei ole hataa tilasta. Ostettiin arkkupakastin kun ei jaakaapin pakastimen tila yksinkertaisesti riita. Helpottaa huomattavasti myos valmistautumista jouluun. Tein nimittain listaa asioista, joita pitaisi tehda ja ostaa. En edes voinut kuvitellakaan torttujen tekemista ennen pakastimen saapumista.
Illalla meidat oli kutsuttu yhden melkein naapurin pihaan kaakao ja keksi kutsuille. Siella oli vakea vaikka kuinka ja paljon. Kiva idea talvisille pihajuhlille.
Eilen Marme - neiti oli "vankilassa" niin kuin tytot asian ilmaisivat ja tanaan han yritti leikkia ihan selkeasti kameleonttia.

Last night it snowed. It snowed a bit more than 20cm. :) That meant doing the snow and digging us out. First we dug up the ice lanterns so that we wouldn't break them. The girls were playing in the snow. We took the sleigh out as well even though we didn't really have any hill to go down with it. Big Miss ended up pulling her little sister in it, but she didn't seem to mind the hard work.
My husband has been baking bread. Now we don't have to worry about storing it. We bought a chest freezer as the fridge freezer is not nearly enough. Makes life much easier and getting ready for Christmas. I made a list of things I should make and buy and couldn't even imagine making any Finnish Christmas pastries before the freezer arrived.
In the evening we had been invited to go to a hot cocoa and cookie party in one of the nearby neighbours yard. There were a lot of people. Really nice idea for a wintery outside party.
Yesterday Miss Marme was in "prison as the girls expressed her place of the day and today she was clearly trying to be chameleon.













4 kommenttia:

  1. Meille tuli saman verran, oli kyllä ihana leikkiä ulkona:)
    Upeita teidän jäälyhdyt!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Rakastan jaalyhtyja mutta tama on oikeastaan ensimmainen kerta kun olen niita taalla tehyt kun on ollut aikaisempina talvina semmoista jojo-liiketta tuon lampotilan kanssa. VIikonlopulle luvattu parina paivana +6C KAAAK! Mitenkohan niiden kay.
      Ja on todellakin ihanaa kun voi leikkia lumessa. Huomiseksi on luvattu kymmenen senttia lisaa. :) JES! Jos saatais valkoinen joulu.

      Poista
  2. Oho, onpas teillä paljon lunta! Täältä on sulanut kaikki pois... Saa nähdä ehtiikö jouluksi sataa lisää, toivotaan :) Ihania leipomuksia ja kivoja tunnelmia muutenkin kuvissa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On niin ihanaa kun on paivalla niin kirjasta ja valoisaa. Aurinkonpaisteessa suorastaan haikaisee. :D Toivottavasti tekin saatte lisaa lunta jouluksi.

      Poista