torstai 12. joulukuuta 2013

Meilla on lunta / We have snow

Meille satoi jo muutama paiva sitten ensimmainen lumi (noin pari senttia) ja olin aivan varma etta se sulaa pois kun paalle satoi vetta. No ei sulanut. Vesi jaatyi lumen paalle ja kuorrutti sen liukkaalla kerroksella, jonka paalle satoi viela ihan vahan lunta. Eli lunta on edelleen pikkuisen maassa. :) On muuten paljon kivempi kun on valkoinen maa. Viikonloppuna pitaisi tulla vahan lisaa viela. Toivottavasti tulee. Mutta tuskinpa tama pysyy. Takalainen poukkoileva saa on mita on ja ens viikolle on luvattu jo taasen +10C astetta.
Ennustetuista uhkaavista lukemista huolimatta nyt kun yopakkaset on edes jonkinmoiset niin yritetaan joskos saataisiin edes pari jaalyhtya pihalle.
Tanaan tuli korkattua viiminen jouluteepaketti. Ensi jouluksi on pakko saada taas lisaa. Ja Marme tonttu oli kaynyt rohmuamassa kaapista kupillisen vaahtokarkkeja ihan itselleen.

We had some snow few days ago (couple of centimeters) and I was so sure it would not stay at all as it rained on top of it. Well it did not melt. The water covered the snow in an ice layer which was topped a bit more snow yet. So we still have white ground. :) It's so much nicer to have white ground. We should get more snow during the weekend. I hope we do. However, I'm sure it will not stay if they predictions are correct. This local yoyo effect weather is what it is and the forecast for next week includes +10C temperatures.
Despite the warm forecast we're attempting to make few ice lanterns now as we have quite good below zero temperatures. Hopefully we'll be able to get at least few lanterns outside.
Today I opened the last package of Christmas tea. I have to get more for next Christmas. And Marme has raided the pantry and hogged a whole mug full of marshmallows all for herself.





4 kommenttia:

  1. Oi, onnelliset lumen omistajat. Meillä oli ihan täysi talvi ja nyt ei lumesta tietoa, vaan älyttömän liukasta jäätä, nyyh.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onnellinen olen niin kauan kuin tata riemua kestaa. Yleensa se ei todellakaan kesta vaan taalla sahataan tyyliin: lunta - ei lunta, kamalasti lunta kerralla - ei lunta, ihan mielettomasti lunta kerralla - ei lunta. Kylla sita lunta taas sinnekin tulee. Ihan taatusti tulee.

      Poista
  2. Ettei vaan tuo sääilmiö ole tulossa tännekin. Vuorotellen vettä ja pakkasta. Huh. Ainut hyväpuoli tällä hetkellä täällä on siinä, etten ole tarvinnut autonlämmityspaikkkaa töissä - koska sellaista en ole saanut...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taa taitaa olla tan alueen ominaisuus. Valilla lunta valilla ei. Joku talvi taasen niin paljon etta muillekin kelpais antaa ja seuraavana sitten ei yhtaan.

      Poista