torstai 19. joulukuuta 2013

Aloitus tamakin / It's a start

Sainpas sittenkin kiinni naista joululeipomuksista. Isomman neidin bussikuskille on tehty sokerikekseja (sugar cookies). Joulutortutkin tuli paistettua (36kpl). Ja siina samassa rytakassa laitoin sitten kanakeiton porisemaan eli ainekset pataan ja pata paalle. Seuraavan kerran kurkkaan pataan puoli viidelta, jolloin lisaan pastan.
Aurinko on paistanut ihanasti koko paivan. Lamminta tosin on. Mittarissa +3C. On se ainakin takapihan rappusten jaat sulattanut ja kuivanut rappuset.
Pyykkikone pyorii. Onnea on isot koneet niin kolmella koneellisella saa nelihenkisen perheen viikon pyykit pyyhkeineen lakanoineen pestya ja kuivattua.
Nyt pitaisi varmaan ruveta leikkimaan tonttua ja kaivaa lahjapaperit esiin. Muutamat paketit pitaa kaaraista jo nyt. Loput tulee varmaan paketoitua taas aaton aattoiltana hirmu paniikissa. ;)

I did manage to get a grip on myself and start Christmas bakings. Big Miss' buss driver will get sugar cookies for Christmas. The traditional Finnish Christmas pastries are now done. (36 of them). And in the middle of it all I threw together a chicken soup in the slow cooker. Next time I'll peek in the pot about 4.30pm and throw the pasta in.
The sun has been shining wonderfully today. And the temperatures are above freezing. This combination has melted the ice on the back steps and dried them as well.
Now I should dig wrapping papers out as few gifts need to be wrapped today. The rest of them we'll probably do on the night of 23rd in last panic. ;)







7 kommenttia:

  1. Sinun torttusi onnistuivat :) itse leivoin tänään myös torttuja K:n joulujuhlakahvioon ja vähän lähti hillot virtailemaan... Eiku rutkasti tomusokeria päälle ja tiskille ;D
    Pari lahjaakin pitäisi vielä hankkia jajaja.. vaikka kuinka yrittää olla stressaamatta joulusta niin silti hikeä pukkaa. Aattona sit huokastaan - toivottavasti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyva etta onnistuikin silla uutta satsia olisin tuskin olisin ruvennut tekemaan. Luumu"hillo" on soseutettuja luumuja ja aika ytya tavaraa niin ei juu lahtenyt seikkailemaan mihinkaan suuntaan. Ja ihan varmasti oli sinunkin hyvat. Mulla kanssa lahjojen hankinta kesken..... onneksi taalla pain maailmaa on Amazon ja sita kautta monet lahjat onkin sitten tuotu kotiovelle. :) Ei tosin ihan kaikkea saa kotiinkaan, eli kauppaan kay tamankin mamman tie.

      Poista
  2. I love those Christmas star cakes, I think we'll only make them tomorrow or Monday, or else they'll be gone in no time!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. I love them too. Inseparable part of Christmas for a Finn! :) I froze most of them so that I can have some for Christmas and still some left for afterwards.

      Poista
  3. Hehe, minulla on viela osa lahjoista hankkimatta.... joten huomenna tai maanantaina ostoksille, vaikka ne oikein tieda mita paremmalle puoliskolle keksisi.... hmpf.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joulukierros tekematta, kakku leipomatta, lahjat paketoimatta, perunalaatikko varkkaamatta, kaupaan pitaa menna viela viimeisille ruokaostoksille. ja ja ja ja ja ja.......

      Poista
    2. Jooh, loysin jotain lahjoja Jasonille, mutta silti on viela stressi siita kaikesta mita pitaisi tehda.... No, on tassa viela pari paivaa :) Juuri lahetin J:n ostoksille hankkimaan jotain siskolleen...

      Poista