sunnuntai 1. joulukuuta 2013

11 haaste

This time only in Finnish it's quite a lot to translate so I'll skip it.
- - - -
Kiitokseni haasteesta Ninalle Adventures of the K Family -blogista. Ja joskos nyt yrittaisin siihen tarttua. Tassa siis haasteen saannot:

- kerro 11 asiaa itsestasi
- vastaa yhteentoista kysymykseen, jonka haasteeseen kutsunut henkilo on antanut uusille haastetuille
- keksi 11 kysymysta uusille haastettaville
- ja tietysti kiita henkiloa, joka sinut haastoi seka ilmoita uusille haastetuille. Eika haasteen lahettajaa voi haastaa enaa uudestaan.

11 asiaa itsestani:
1. Rakastan teeta jos jonkinmoista enka selvia paivasta ellen saa useampaa kupillista teeta.
2. Olen aikamoinen vilukissa ja villasukat on IN joka vuoden aikana. :) Toisaalta karsin myos kosteasta kuumuudesta joka menee yli +35C.
3. Iltaisin ennen nukkumaanmenoa, kayn lapi pinterestista ainakin "kotisivun" uudet loydot.
4. Ulkosuomalaisena kotimaiset asiat ovat nousseett yllattaen hyvinkin pinnalle. Marimekko on ihana ollut aina mutta nyt pelkka sana Marimekko saa sydamen hypahtamaan. Kotiin onkin tullut hankittua taalla USAssa ollessa paljon suomalaista.
5. Voisin kapertya sohvalle hyvan kirjan kanssa ja lukea sen kannesta kanteen yhdelta istumalta (vessataukoja ja teen tekemista ei lasketa) jos vain voisin.
6. Huolehdin kylla tyttojen ulkonaosta ja pukeutumisesta mutta mamma taitaa jaada vahan retuperalle naissa asioissa. Valilla on sellainen riihestarevasty olo. 
7. Ikavoin takaisin Suomeen ja ystavia seka luontoa siella. Tanne asettuminen ei ole ollut helppoa missaan mielessa. Mutta sydan on siella missa mies ja lapset on. Eli nyt on aika olla taalla.
8. Olen kai eniten jouluihminen, jos pitaa valita. Yritan saada aina koristeet joulukuun alkuun mutta nyt taitaa menna parilla paivalla yli. Ensin pitaa saada koti jotenkin siihen kuntoon etta voi koristella. 
9. Jos olisin voinut tuoda yhden tavaran lisaa tanne muuttaessamme olisin tuonut flyygelini. Valitettavasti sen tanne tuominen olisi maksanut maltaita. Ei olisi voinut tavallisee konttiin noin vain laittaa vaan erityinen ilmatiivis kuljetuslaatikko olisi tarvittu ja vakuutusmaksut olisi noussut taivaisiin. Olen soittanut pinoa 6-vuotiaasta asti ja nyt nelja vuotta ilman pianoa on ollut ihan kamala irtirepaisy minulle hirmuisen tarkeasta ja rakkaastsa asiasta.
10. Pidan jarjestyksesta mutta olen luovuttamassa naitten minun neitien kanssa. Kun mina siivoa ja jarjestan paikkoja niin neidit tulee perassa ja sotkee taasen kaiken. 
11. Metsaretket talvella on ihan parhaita varsinkin jos saa tehda nuotion ja paistaa makkaraa ja juoda kuumaa mehua tai kaakaota.

Vastattavat kysymykset:
1. What's your favourite Christmas memory?
Hautuumaalle meno lapsena kun on pimeaa ja haudoilla loistaa sadat kynttilat. Se on vaan niin kaunis naky edelleenkin. Lapsena se oli todella taianomaista.
2. Wrapping paper or gift bags?
Molemmat on ok.
3. What's your Favourite Christmas movie?
Lumiukko. Tulee aina Suomessa jouluaattona yleensa Joulupukin kuumanlinajan aikana. :) Aivan ihana ja kuuluu ehdottomasti jouluuni!
4. Favourite Christmas Song(s)?
Niita on monia. En etsi valtaa loistoa on yksi ehdoton suosikki mutta ykkosena taitaa olla Rajattoman Ketun joululaulu.
5. Time for a confession: have you recycled Christmas presents?
Onhan tuo tullut pari kertaa tehtya.
6. Do you send Christmas cards? Mail or email? Do you buy them from the store, make yourself, ...?
Kortteja tulee lahtettya aina. Ja aina ihan postissa. Yleensa teen kortit itse. Parina vuonna olen tehnyt valokuvakollaasikortit tietokoneella ja niista tehnyt sitten lahetettavat kortit.
7. Is there anything annoying about this time of year? If so, what is it?
Se kamala kaupallinen tyrkytys arsyttaa. 
8. What do you usually serve on Christmas dinner?
Meilla on kaksi jouluateriaa. Jouluaattona syomme suomalaisia herkkuja ja joulupaivana englantilaisia. Eli kinkkua ja kalkkunaa (tosin parina vuonna olemme paatyneet vain kinkkuun kun Kiitospaivana ollaan syoty kalkkunaa). 
9. What are some of your favourite Christmas Decorations that you are going to put up? (or have already put up...:-) ) Do you prefer themed or homey Christmas trees?
Ehdottomasti rakkaimmat koristeet ovat isan puusta tekema joulutahti ikkunassa seka hanen tekemansa koivutontut. (Yksi tontuista on ilman kasvoja - isa oli aloittanut jo tonttujen sahaamisen sina vuonna kun yllattaen kuoli ja tontut jaivat ilman kasvoja. Nyt jatkan traditiota tyttojen kanssa ja joka vuosi tehdaan yksi koivutonttu lisaa.) Joulukuusi meilla on iloinen sekamelska vareja ja kaikenlaisia koristeita. 
10. What kind of a tree topper do you have? Angel, star, something else?
Tahti.
11. What are some of your most important Christmas traditions? Adventtikynttilan sytyttaminen adventtina. Pipareiden ja muiden jouluherkkujen tekeminen. Kuusen tuonti ja koristelu. Jouluaskartelut.

11 kysymysta haastettaville:
1. Lumeton joulu vai lumellinen?
2. Kinkku vai kalkkuna vai jotain muuta?
3. Mita toivot joulupukilta?
4. Minka varinen on joulusi?
5. Onko sinulla himmelia tai olkipukkia?
6. Mina paivana kuusi tuodaan teilla sisaan?
7. Kirkkaat vai varilliset ulkovalot? Vai pelkkia kynttilalyhtyja?
8. Tuleeko teille joulupukki?
9. Menetko joulukirkkoon/hartaukseen?
10. Teetko joulutorttuja ja pipareita?
11. Mika makea herkku kuuluu ehdottomasti sinun jouluusi?

Mukaan en mitenkaan pysty haastamaan 11. mutta pistetaan haaste nyt kuitenkin eteenpain.
Laitetaan haaste eteenpain:

Pikkupippurille Ilolla tehty


4 kommenttia:

  1. Kiva, kun ehdit osallistumaan! Hanki se grand piano taalla. Itse muutin omani Suomesta monta, todella monta vuotta sitten ja vielakin se on mukana..... tosin nyt olen miettinyt uuden hankkimista. Vaikka en enaa soita yhta paljon kuin vuosia sitten, niin silti se on oltava. Ja itse asiassa kayn edelleen tunneila.
    Itsekin olen tehnyt kortit useampana vuotena itse. Valitettavasti tana jouluna taytyy lahettaa kaupan kortteja, kun ei aika riita omien tekemiseen..... Oikein hyvaa joulukuun alkua sinulle & perheelle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kylla mina aina yritan osallistua vaikka valilla vahan viiveella tulisikin. :) En mina raaski flyygelia taalta ostaa... nyt mahdollisesti pianon kun taalla kerta viela vahan aikaa ollaan. Suomessa oleva on rakennettu 1800 -luvun lopulla Ranskassa ja olen saanut sen isoaidiltani eli tunnearvoa silla on hirmuisesti.
      Ihanaa joulunodotusta myos sinulle Nina.

      Poista
  2. Olipa kiva lueskella vastauksiasi! Toivottavasti pääset edes jossain siellä välillä soittamaan, ette hankkisi nyt uuteen kotiin "väliaikaispianoa" ;)
    Ja voikun ehtisin vastaamaan, yritän, mutten lupaa mitään itseni tuntien...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kylla sita valiaikaispianoa on mietitty kovasti. Katsotaan.....
      Alaka ota stressia vastaamisesta. Sitten kun on aikaa...... (tosin kysymysten ajankohtaisuus taitaa olla se ongelmallisin asia tassa).

      Poista