torstai 5. syyskuuta 2013

Laatikko laksyjen tekoon / Home work box

Vaikka koulua on kayty nyt viikon ja yhden paivan verran on lomapaivia kertynyt jo kolme: opettajien koulutusta, Labor Day ja nyt Rosh Hashanah eli juutalaisten uusi vuosi. (Koita tassa nyt paasta arkeen kiinni.) Laksyja ei hirveasti ole siis nakynyt ja vaikka olisikin nakynyt niin niita ei olisi hirveasti edes ollut.
Koska tiedan tyttareni taipumukset siihen, etta kaikki tavarat on hukassa, ajattelin tehda hanelle laksylaatikon, joka pysyy keittion lahella. Laksyt tehdaan keittionpoydan aarella.  Ostin Container Storesta Bigso Box of Sewden:in kierratyspaperista valmistetun, kannellisen laatikon. Laatikossa on kansi, jonka saa kokonaan pois. Neiti oli mukana ja sai valita itselleen mieluisimman varisen.
Laatikon sisalto onkin sitten omistettu laksyjen tekemisen onnistumiselle, siis ainakin tarvikkeiden suhteen. Laatikosta loytyy: lyijykyna (tai kaksi), kumi, teroitin, viivotin, sakset, liima, rei'tin seka vaha- etta puuvarikynat. Laitoin laatikkoon viela kirjoitusviivoilla varustetun lehtion johon voimme harjoitella sanojen kirjoittamista tai ideoimiseen jne. Ei siis kovin jannittava sisalto.
Tulevaisuus nayttaa toimiiko tama jarjestely. Luulisin kuitenkin etta tama on hyva systeemi kun kaikki yleensa laksyjen tekemiseen tarvittava on samassa paikassa eika tarvitse pomppia hakemassa sita ja tata ja tuota.
PS: Arvatkaa kuka sai rakon sormeen kun terotti kaikki 30 varikynat? Vahanko noloa! ;)

Even though Big Miss has been in school for a week and a day, she's already had three holiday days: teacher training, Labor Day and not Rosh Hashanah. (Try here then grasp hold of daily routines.) There hasn't really been any home work yet and even if there had been the amount wouldn't have been very much.
As I know my daughter's tendency to have all her stuff in every possible place I thought I make her a home work box which will stay near kitchen. Near kitchen because she will do her home work by the kitchen table. I bought box with a lid made out of recycled paper (a Bigso Box of Sweden). The lid can be completely removed. Big Miss was with me and got to choose the colour to her liking.
The contents of the box has been completely dedicated to making home work, or at least the supplies needed to make them. In the box you can find: a pencil or two, an eraser, a pencil sharpener, a ruler, pair of scissors, a glue stick, a hole puncher, as well as crayons and coloured pencils. I also added a pad of writing paper with lines where she can practice spelling or write down ideas etc. Not so exciting contents. Future will tell will this work. I do think this will be a good thing as she has everything in one place and she won't have to hop up every now and then to find something she needs.
PS: Guess who sharpened all those 30 coloured pencils and managed to get a blister in her finger. Quite embarrassing! ;)4 kommenttia:

 1. Hyvä idea! Meidän ekaluokkalainen tahtoo lainata kynät läksyjentekoon minun penaalistani. Ja minä kun aluksi ihmettelin miksi jokaisen lyijykynän terä ovat poikki. :O) No, hyvä kun tekee läksyt innolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilla on sama juttu, kun ei omia loydy mennaan mamin penaalille. Ja sitten kun mina haen omastani jotain niin sita ei loydy sitten millaan. Katsotaan tosiaan miten toimii kunhan niita laksyja alkaa todellakin tulemaan.

   Poista
 2. Tosi hyvä idea ja kaunis laatikko. Melkein pitäisi tehdä samanmoinen. Täällä kans semmonen läksyntekijä, joka kadottaa kaiken. Tuntuu, että värejäkin on vaikka miten, vaan kun pitäisi värittää, niin juuri sitä mitä tarvittaisiin ei löydy.
  ...ja teroittamisesta.. olen ollut aika paljon ekaluokkalaisten kanssa apuopena viime viikkoina. Joillain tunneilla meinaa hommat mennä pelkäksi teroittamiseksi. Kun ei malta istua penkissä, niin silloin tietysti katkaistaan kynästä terä, että pääsee terottamaan... No nyt on opepöydällä pönttö lyijykyniä, että terottaa ei tarvitse. Vähänkö tylsää ;O
  Mukavaa viikonloppua teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vai etta sinakin terotuspuuhissa?! :) Mutta sina et kai onnistunut saamaan rakkoa sormeen niin kuin tama homelo taalla! ;P Kiitosta vaan, viikonloppuja sinnekin pain.

   Poista