maanantai 24. kesäkuuta 2013

Joulijou Shelly paita / Jolijou Shelly shirt

Viikonloppuna sain vahan ommeltuakin. Mainitsinkin ottavani osaa yhteisompeluksiin. Tarkoituksena siis tehda Joulijou Shelly paita. Ei vaikuttanut todellakaan mitenkaan vaikealta muta tama aiheutti kuitenkin paanvaivaa ihan tarpeeksi.
Ilmeni etta itse kaavassa on jotain haikkaa. Hihan aukko ei ole leikattu tarpeeksi syvaksi ja aiheuttaa etukappaleeseen vetamista. Samoin hihan ylaosa on taysin identtinen niin etu kuin takapuolelta. Ajattelin etta vaistaisin ongelman kun tein kokoa isomman kuin ylaosanmitoitus olisi vaatinut kompensoidakseni lantion ymparysmitan. En halunnut tasta mitaan makkarankuorta ja lisasin viela vahan valjyytta vuotarolle ja lantiollekin. Samoin lisasin hieman pituutta. Ajatus oli etta jos tuo lantion alalpuolelle tuleva leveampi resori ei sovikaan meikalaisen kurveihin niin jatan sen suosiolla pois ja paita saa jaada vahan pidemmaksi.... tunikamaiseksi. No, yllatys yllatys, tykkasinkin tuosta resorista kovasti. Ei ehka kaikkein paras meikalaisen paalla mutta tykkaan paidasta kovasti.
Toinen asia mita pitaa muokata jos taman tekee uudestaan on hihan paikka. Meikalaisella on tallaiset olemattomat olkapaat, jotka luisuu pullonkaulan tavoin alaspain. Siis ei varsinaisesti olkapaita ollenkaan. Nyt hihat nayttaa roikkuvan vahan pohkosti olkapaiden alapuolella.
Sara Beth kirjoittaa blogissaan TAALLA tarkempia havaintoja kaavasta ja ompeluprosessista. Kaava on kiva ja monipuolinen. Sita pitaa vaan vahan tuunata.
Nyt taman talon emannan Minni Hiiri -look on valmis. En rupea tata enaa korjailemaan. Teen varmasti uuden version jossain vaiheessa.

During the weekend I managed to do a little sewing. I did mention that I was taking part in a sew along. The goal was to make Joulijou Shelly shirt. It didn't seem complicated at all but I tell you it was quite tricky.
It became apparent that there was something wrong with the pattern. The sleeve opening was not cut deep enough and it causes the front piece to pull towards the sleeve/armpit. Also the sleeve is identical both from back and front. I thought I would avert the problem as I was making a size bigger than my bust measurement required in an effort trying to compensate my hip measurement. I didn't want this shirt to be form fitting "sausage casing" on me so I added a bit room on the side seams ( not much). I also added a bit extra length. The idea there was that if I didn't like (read it would make the shirt look terrible on me) the yoga band at the bottom of the shirt I would leave it out and and the shirt would be a bit tunic style. Well, surprise, surprise I do like the yoga band a lot. Not necessarily the best looking shirt on me but I like it a lot.
The other thing I need to readjust a bit is how the sleeve sits on my shoulders. I have non existent shoulders (real sloping bottle neck shoulders). Now it looks like the sleeves are drooping out of place.
Sara Beth is writing more observations on the pattern and sewing in her blog HERE. The pattern is great and versatile. It just needs a little tuning.
Now the Minnie Mouse look of this mummy is ready. I'm not going to fix this more I'll make another version of Shelly at some point and then I'll do some more tweaking. 






2 kommenttia:

  1. Hih, iloinen Minni-hiiri :)
    Mites tutti-juttu on edennyt? meillä ei koskaan ollut tuttiongelmaa, mutta tuttipullon jättäminen tehtiin liian radikaalisti ja liian varhain kun miettii kaikkea, vieläkin surettaa :( vaikka nyt jo iso tyttö ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanotaanko etta vaihtelevalla menestyksella. Tana iltana toistaiseksi (painotus sanalla toistaiseksi) loistavasti. Eilis ilta ja viime yo oli suorastaa katastrofaalisia. Mutta tiedan, ei ole kivaa tehda tata mutta neiti oli niin addikti ettei tosi. Oli pakko tehda asialle jotain. Yritan kirjoitella huomenna enemman asiasta. Taa viikko on ihan mahdoton.... kauheesti tekemista ja menoa. HUH! Perjantaina lasten mentya nukkumaan voisi mahdollisesti kereta hengahtamaan.

      Poista