perjantai 21. kesäkuuta 2013

Juhannus / Midsummer

Kotimaassa on juhlittu juhannusta. Juhlinnat jatkuu huomenna. Taalla ei pahemmin ole juhannustunnelmaa. Toivottavasti huomenna kuitenkin. Se on taalla vikana etta suomalaiset juhlat menee vahan niin kuin ohi ihan kokonaan kun ei kaikki juhli niita. Moni osuu keskelle viikkoa ja tekee taalla juhlimisen vielakin vaikeammaksi. Tanaankin arki pyori. Isompi oli koulussa. Mina juoksin ruokakaupoissa (huomaa monikko) hakemassa ruokaa huomista varten. Meidan juhuannus on huomenna kun suomalais-amerikkalainen ystavaperhe tulee meille syomaan ja viettamaan mukavaa iltapaivaa ja iltaa. Tiedossa on savustettua lohta.
Sain eilen ostettua etuoven pieleen seka patiolle pari kukkasta. Pelargoniat tietty. Ne nyt vaan on niin ihania. Tykkaan kovasti. Niiden myota meille tuli juhannus.
Toivotankin Muumipeikon juhannusrunon myota oikein ihanaa juhannusta kaikille!

Muumipeikon juhannusruno

Pään painan ruohikolle
ja oion jalkojain.En jaksa pohdiskella,mä tahdon olla vain.

Sen viisaammat voi tehdä,mä päivän kultaan jään.Mä tunnen kaikki tuoksut ja luonnon loiston nään.


Voi leikitellä mielikseen,voi ottaa jättää paikoilleentai olla niin kuin luonnostaanja maata vaan.


Mä peikko siihen uskoon jään,on maailmaa tää minkä nyt mä nään.


Tove Jansson
Back home in Finland people are celebrating midsummer and the celebration will continue during the weekend. Not much of a midsummer celebratory feelings here. Hopefully tomorrow. The problem living here is that we really do miss out on all the Finnish holidays and celebrations as they are not acknowledged here (which is quite understandable). Many of these holidays and celebrations hit middle of the week so it's even more difficult to do anything about them. Like today. Normal school day for the bigger one. I and the little miss were running in few different grocery stores to get food for tomorrow. Our midsummer celebration is tomorrow when our friends, a Finnish-American family will come spend the afternoon and evening with us. We'll enjoy the good company and good food. Children get to play. Sounds great. Smoked salmon on the menu.
Finally tomorrow I got around to buy some flowers to put by the front door and to the back patio. With these flowers midsummer arrived in this house. I'm wishing you all a wonderful mid summer! (The poem above is Moomin troll's midsummer poem by Tove Jansson. I'm sorry I don't have a translation for it.)
2 kommenttia:

 1. Kyllä on ollut aika hiljaista täällä. Naapurimökitkin ovat olleet aivan äänettömiä, vaikka yleensä meteli raikaa Jussina. Tosin uusi naapurinsetä ajeli saunajäähyllä mönkkärillä meidän ohi - alasti.
  Musta on ihana, kun saa vaan olla. En ole mikään juhlien järjestelijä. Meidän Jussi oli sauna ja läskinpalat grillissä ja yhdeltätoista maata. Mulle taivas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo tuollainen vaan oleminen on ihan yhta ihanaa. Mutta taalla pitaa joskus naista juhlista vaantaa tikkua. Muuten jais juhannukset ja vaput ja itsenaisyyspaivat ihan unhoon. Lapsille pitaa saada jonkinlainen pohja suomalaisista juhlista. Vilvotteluajelu monkkarilla kuulostaa ihan ok.... mutta etta ihan nakuna.... HUI! Onneks ma en nahnyt.

   Poista