maanantai 6. heinäkuuta 2015

Suomalaiset haviaa Suomeen / Finns disappear to Finland

Kesaisin taalla on selkea suomalaiskato. Kaikki (tai ainakin melkein) suomalaiset lahtevat lomalle Suomeen. Ei ole oikein suomalaista leikkiseuraa lapsille puistoon kun kerrankin olis aikaa. Mehan siis ei tana kesana lahdetty. Ens kesana kyllakin. Ihan ehdottomasti.

During summer times there's a certain lack of Finns here. All (or at least almost all) Finns leave for their holiday and head for Finland. No Finnish speaking play mates for the children to go to the playground with now that we have time. As you know we're not going this summer. Next summer, yes. Definitely!


Jotain siina Suomen kesassa on etta taalla kaukana asuvat edelleen haikailevat sen, perheen ja ystavien peraan. Yottomat yot, herkut, joita ei taalta saa, sauna, hyttyset...

There's something about the Finnish summer that makes us who live elsewhere to miss and pine after. Of course there are family and friends. Nightless nights, goodies you cannot get here, sauna, mosquitoes....


Me pidettiin pieni picnic tuossa koulujen loppumisen aikoihin. Moni jai tulematta, mutta onneksi sentaan muutaman aivan mielettoman suomalaisperheen (aiti ja lapset) voimin herkuteltiin (ja voi mita herkkuja meilla olikaan) ja nautittiin auringosta ja hopotettiin lasten juostessa puiston kiipeilyharpakkeissa ja liukumaissa. Yksi oli lahdossa pitkalle kesalomamatkalle ensin Englantiin ja sitten Suomeen. Ja toinen himputti sentaan on muuttamassa Suomeen parin viikon paasta. Ei kiva. Aika yksinainen kesa tiedossa. 

We had a little picnic around the time of schools getting out. Several invited didn't come but at least few absolutely fantastic Finnish families (mum and children) did come and we had a feast (just look at the goodies we had) and enjoyed the sun, and talked while the children were running around at the playground. One was going for a long summer holiday trip to England and Finland. And one is leaving us completely and is moving back to Finland in few weeks time. Not fun at all. Quite a lonely summer ahead of me. 


Ihania ystavyyssuhteita mutta usein ne jaavat turkasen lyhyiksi muuttojen takia. Tai siis eihan se ystavyys mihinkaan havia mutta kun on vaikea menna teelle Suomeen ihan noin extempore tai jarkata leikkitreffeja lasten kesken. Onpahan sitten Suomessa taas lisaa mahtavia kavereita. :D

Wonderful friendships! However they tend to be too short because of moves. Well, the friendships don't disappear anywhere but it's a darn too long trip to go and have just a cup of tea in Finland just  out of whim or arrange play dates for the children. One things is sure: we'll have wonderful friends to see when visiting next time. :D


Haikeeta nuo muutot aina on. Ja aina ne yllattaa ihan samalla lailla vaikka takaraivossa oliskin jonkinmoinen tietoisuus mahdollisuudesta. 

Sad stuff these moves. Always. I've "lost" several friends because of them. They always surprise you even though at the back of your head you always have the knowledge that this might happen. 





6 kommenttia:

  1. Mä olen täällä suomalaisten joukossa täysin eksoottinen olio, kun en mene kesäksi Suomeen, jotkut menee jopa kaksi kertaa kesässä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sa olet muutenkin aika eksoottinen olio. :P HEH! Mutta sa kayt sitten muulloin. Jostain luin etta kun on asunut ulkomailla yli 7 vuotta niin sita ei niin takaisin enaa kaipailekaan.

      Poista
  2. Sama "katoamisilmio" havaittavissa lansirannikollakin. Siella viela ehka enemmankin eli kun paikka on todellinen eri kansallisuuksien sulatusuuni, niin ihmiset lahtevat kesaksi pois omiin kotimaihinsa. Kerrankin kun olisi sita aikaa treffailla, niin eipa ole seuraa juuri tarjolla... :/ Tietyssa mielessa olisi kiva joskus saada viettaa lomat ilman "pakollista" Suomi-reissua silla kyllahan nahtavaa riittaisi yllin kyllin ihan kotinurkilla tai lahiosavaltioissa. Mutta nyt mennaan talla tavalla ja toivotaan etta nama reissut auttavat lapsia sailyttamaan sen kosketuksen Suomeen, suomalaisuuteen ja lahisukulaisiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ala muuta mutise. Aavekaupunki suorastaan. :) Meilla onkin viimiset kolme viikkoa mennyt aamut tenniksessa ja sitten puistossa ja kirjastossa. Lounaaksi kotiin ja iltapaivat ollaan tehty sitten mita ollankin. Taalla tosiaankin olis nahtavaa vaikka kuinka ihan lahellakin jos vaan viitsii kaivaa ja tehda tutkimustyota. Ei tartte aina isojenkaan nahtavyyksien perassa juosta. Muutakin loytyy vaikka kuinka. Mutta ihan niin kuin sanoit niin nyt mennaan nain. Mukavaa lomaa teille siella Suomessa. Ootteko joutuneet ostamaan lisaa vaatteita? ;)

      Poista