perjantai 13. maaliskuuta 2015

Harry Potter 99 sekunnissa / Harry Potter in 99 seconds


Meilla isompi neiti hoyryaa kun haluaa lukea Harry Potteria. Kamalat vanhemmat eivat ole suostuneet ennen tata antamaan lupaa kyseisen kirjan lukemiseen koska neiti on aika herkka kaikenmoisen vahankin pelottavan suhteen. 

Our Big Miss is having a Harry Potter mania. She desperately wants to read Harry Potter but terrible parents have not given her permission yet. The reason for that is that Big Miss is and has always been very sensitive about even little bit scary things.


Photo credit http://mmdelrosario.hubpages.com/hub/harry-potter-and-the-philospher-stone-quiz


Koulubussissa rinnakkaisluokkakaveri oli opettanut neidille laulun (Harry Potter 99 sekunnissa), jota on nyt sitten laulettu meilla kohta kaksi viikkoa koko ajan (ja meilla vanhemmilla tulee potterit korvista). Varsinainen korvamato. Ei riita etta isompi neiti lauleskelee sita vaan myos pikkusisko laulaa yhta innoissaan mukana. Vaikkei kumpikaan osaa sanoja nopeisiin kohtiin niin se ei haittaa. Silloin lauletaan "badabadabadabada....." :D Nyt jaankin teille taman ilon. 

A school friend in the bus had taught Big Miss a song (Harry Potter in 99 seconds) and she's been singing it nearly nonstop for two weeks (driving us completely nuts with it). And it's not enough that Big Miss is singing it, Little Miss has joined the choir very enthusiastically. Even though either of them know the words for the fast bits it doesn't matter. They they sing "badabadabadabada...." :D Now I'm sharing this joy with you. 



No, vihdoin ja viimein se lupa siihen lukemiseen sitten irtosi meilta. Tosin ennen kuin Harry Potterin voi lukea pitaa lukea muutama muu kirja, jotka ovat odottaneet jo jonkun aikaa lukuvuoroaan. 

Well, finally the permission was given to read the book. However, she needs to finish few books that have been waiting in her reading pile before she can get to H.P.

6 kommenttia:

  1. Ai mahoton... meilla ei missaan vaiheessa ole ollut Potter-innostusta (ihme!!), vaan tytto hyppasi suoraan "oikeanlaiseen" fantasiamaailmaan ja luki ensin Hobitin ja sitten Sormusten Herrat! Ja aiti on ylpea ;) Varsinkin siita, etta meilla on Sormusten herrasta vain eka kirja suomeksi ja tytto sitten paatti lukea loput englanniksi - tuumasi lukemisen jalkeen etta "mina en kylla ymmarra mita ne minun kaverit valittaa - eihan tuo ollut yhtaan vaikeaa tekstia lukea". Taitaa olla aitin tytto! Ite taisin nimittain lukea Sinuhen salaa 12 vuotiaana :D

    VastaaPoista
  2. Ma olen kanssa lukenut ensimmaisena fantasiakirjana Taru Sormusten Herrasta. Hobitin sitten vasta sen jalkeen. Pottereita ei silloin viela edes ollut. Muistan etta luin sen viela kipeana ollessa noin 12 vuotiaana. Muistan niin elavasti sen kuinka mummo, joka piti meista paivisin huolta kun vanhemmat oli toissa, puuskutti ylakertaa minun olotilaa tarkistamaan ja mina kun kuulin sen niin piilotin kirjan vallyjen alle. Ja kun mummo meni takaisin alas niin kirja otettiin takaisin esiin. :) Hienosti on teidan neiti parjannyt kirjojen kanssa. Ei ne nimittain mitaan helppoja ole. Ma olen lukenut TSH 12 kertaa ja joka kerta sielta loytyy joku uusi juttu, joka aukeaa ihan eri tavalla kuin edellisilla kerroilla. Hyvinkin monitahoinen kirja.
    Mielenkiinnolla odotan mita neiti tykkaa Potterista ja kuinka paljon kysymyksia se herattaa. Niissakin on monia tasoja, varsinkin mita pidemmalle mennaan.

    VastaaPoista
  3. Ma luin suomeksi ekan Potterin neidille ennen joulua ja nyt sitten viime vkolla sama kirja (englanniksi) "ahmittiin" omatoimisesti kolmessa illassa. Kovasti tykkaa ja kaveritkin niita lukevat. Ostettiin koko sarja samalla kertaa ja tuolla nyt sitten jatko-osat kovasti houkuttelevat. Narniaa olen myos lukenut Suomeksi. TSH saa ehka odottaa viela muutaman vuoden, eika tuo sen peraan osaa kylla (viela) kysellakaan. Ihanaa kylla kun lukeminen maistuu ja siita pitaa melkeenpa toppuutella. Helpompi ehka talla tavalla kuin toisinpain. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillakin nyt vihdoin ja viimein on Potteri hyppysissa. :) Ja kovasti tuntuu kiinnostavan. Mun puolesta voivat lukea niin paljon kuin vain haluavat. Mielummin se kuin etta istuisivat koneella . :)

      Poista
  4. I must be the only one not a fan of H.P. But I'm sure I'll become one, once Lukas is old enough.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. You'll get there my dear! :) It's a great series of books.

      Poista