torstai 21. elokuuta 2014

Valokuvauskurssilla / On a photography course

Minapa tytto sitten paatin menna mukaan valokuvauskurssille. Mina kun tykkaan rapsia kuvia paljon ja jotkut niista on ihan onnistuneitakin. :) Mutta itse valokuvauksen teoriasta ja tekniikasta en sitten oikein tiedakaan mitaan. Lahinna kokeillut eri juttuja ja opetellut etta mika toimii ja mika ei.
Kaksi viikkoa ollaan kohta oltu kurssilla. Nelisen viikkoa viela edessa. Olen tykannyt kovasti. Oppinutkin olen paljon. Nyt kun saisi viela kaiken sen teorian viela paassa toimimaan niin etta kuvat onnistuu. :) Tassa pari "laksyna" otettua kuvaa.

I decided to take part in a photography course. I do love taking pictures and lots of them. Some of them even quite ok ones. :) But I do not know about the theory of photography at all. Until now I've been trying out different things and learnt from that what works and what doesn't.
The course has been going now for nearly two weeks. I've loved it. I've also learned a lot. Now I just need to get all the pieces to go together in my head so that I will get good pictures. :) Here's few of my "home work" pictures.



15 kommenttia:

  1. Ihanat kuvat ja ihanat mallit ! Minkalaista kameraa kaytat ? - omissa haaveissa olisi joskus uusi kamera, mutta kameran osto ja auton osto ovat lahes tulkoon yhta pelottavia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Leena! Naa onnistu tosi hyvin. :) Olen kovin mielissani. Mulla on arkikaytossa Canonin EOS 450D mutta nyt tata kurssia varten nappasin kaapista miehen Canon 5D mark iii. Taidan adoptoida sen. :) Ukolla on nimittain kaapissaa myoskin Nikon D800E. Silla olen ottanut ihan vaan muutaman kuvan toistaiseksi silloin kun tuli taloon mutta nyt jos ma vaikka paivittaisin tuohon mita kaytan nyt kurssilla. Siis eikos se ole avoin kutsu kayttaa sita kun toisella on hieno Nikon kaytossa? ;)

      Poista
  2. Hienoja kuvia! Mukavia kurssipäiviä sinne, kuulostaa kyllä tosi mielenkiintoiselta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Varmasti jatkuu kurssi mielenkiintoisena. Ja toivon etta kohta olis kaikki hallussa niin etta sais otettua koko ajan hienoja kuvia. Aina voi toivoa!

      Poista
  3. Beautiful pictures! I really need to take a course sometime too. I find I'm always wanting to learn more. Can't wait to see more of your photos. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. I'm just hoping I can get good ones. I'm not convinced that I can wrap my head around all this. :)

      Poista
  4. Oih, miks mun tuleva hovikuvaaja asuu niin kaukana? Kysynpä vaan :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kysy vaan. :D Ehka taasen joku paiva olen lahempana.

      Poista
  5. Hei onpas kiva juttu :-) Ja siis voihan kateus, että sulla siellä kaapissa vaan yllärinä markki. Sillä kyllä kelpaa räpsiä!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikos olekin kiva yllari! Tai siis taysin tiedossahan tuo oli mutta se oli vahan niin kuin off limits. No eipahan ole enaa. :D Ja kivahan silla on tosiaankin rapsia. Toivottavasti vaan taidotkin kasvaa.

      Poista
  6. Ihastuin varsinkin tuohon ylempään kuvaan. Mullakin on järkkäri, mutten osaa sillä ottaa kuvia ollenkaan. Kännykkäräpsyillä mennään, mutta haaveissa olisi tuommoinen kurssi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toistaiseksi oon tykanny kovasti kurssista. Nyt alkaa jannittamaan kun mennaan ihan kokonaan manuaali asetuksilla eteenpain. Tuntuu tosi hitaalta ja lapsista ei ole mitaan toivoakaan saada minkaanmoista kuvaa kun yritan rapeltaa asetuksia ojennukseen. ;) Ehka taa tasta.

      Poista
  7. Kiitos Allu! :) Onnistuin kerrankin oikein hyvin!

    VastaaPoista
  8. Tosi vauhdikas tuo kakkoskuva, ihan mun lemppari! Tuollaiset opit varmasti tulevat hyötykäyttöön lapsia kuvatessa. Ja hyvä, että on löytynyt opettaja, jonka opit tuntuvat hyviltä. Minun ainoa valokuvauskurssikokemukseni oli hienoinen pettymys, sillä en ollut tutustunut opettajan kuviin etukäteen, ja kun kaipasin sommitteluvinkkejä yms, niin tajusin kurssilla, että opettajalla on jotenkin aivan erilainen maku kuvien suhteen kuin minulla. Siis olivathan hänen kuvansa teknisesti onnistuneita, mutta en minä niitä erityisen kauniina pitänyt...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! :) Talla hetkella kaikkien saatojen tekeminen on ihan tuskaisen hidasta. Ollaan siis siirrytty manuaali asetukseen. Ihan toivotonta edes kuvitella saavansa minkaanlaisia kuvia muksuista talla hetkella. Ja jos saisikin jotain niin sitten on tarkennus jossain ihan jossain muualla kuin missa pitaisi. HAH! Oppimista siis riittaa viela. Harmi etta sun kokemus ei ollut odotetunlainen. Tama kurssi on ollut toistaiseksi tosi kiva. Ja asiat selitetaan niin etta varmasti ymmartaa. Tosin edelleenkaan ei tama amerikkalainen toistava ja vahan holhoava tyyli uppoa minuun (sita kun saa tuutin taydelta telkkarista ja vahan muualtakin). Todella mukava kurssinvetaja kuitenkin ja osaa asiansa.

      Poista