maanantai 19. elokuuta 2013

Hulluutta keittiossa / Madness in kitchen

Olen riehunut hullun lailla keittiossa tanaan. Se on siivottu yltympariinsa kaikkia nurkkia myoten. Ei ole varmaan ikina ollut nain siisti. Illalla viela varkkasin banaanimuffinsseja. Mutta siis tallainen tilapainen mielenhairio taalla.
Aamusta suunnattiin tyttojen kanssa koulutarvike ostoksille. Suomalaisena paivittelen nyt toista vuotta tata touhua taalla. Jokainen opettaja lahettaa oppilaille tarvikelistan asioista, joita tulee tarvitsemaan vuoden aikana seka yhteiseen kayttoon tulevia tavartoita. Jokaisella opettajalla on omat systeeminsa. Jotkut opettajat ovat kuulemma niin tarkkoja etta antavat jopa tuotenumeroita tiettyihin kauppoihin, kansioiden vari pitaa olla tietty jne. Mutta nyt on siis tarvikkeet ostettu (kuvan kassit taynna tavaraa) ja olemme valmiina koulun alkuun. (Mina ostin itselleni vahan washi-teippia.)

I've been cleaning in the kitchen today like a maniac. It's now squeaky clean. It's probably never been this clean. In the evening I still made banana muffins. I think I could call this a temporary malfunction. ;)
In the morning we went school supply shopping with the girls. As a Finn I still shake my head and wonder out loud the local way for the 2nd year. Each teacher sends out a supply list to her students which contains the items that the students will need during the next year as well as some items which will be shared in the classroom. Each teacher have their own system and way of doing things. Each one also has their own preferences on supplies needed. I hear some teachers are so picky and exact that they give you product numbers to stores. But now we are ready to start school with all supplies ready (the bags in the picture full of stuff). (I bought some washi-tape for myself.)


8 kommenttia:

 1. Kiva, kun kerroit millainen koulukäytäntö siellä on. Täällä kun ollaan totuttu valitsemaan lapsen mielen mukaiset varusteet ja muut tarvikkeet saadaan koulusta. Hauska kohta tuo naposteltavat :O) Ihania kuvioita washi-teippirullissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, vielakin vahan kauhistuttaa tama meno. $100 meni tahan lystiin helposti. Mina viela opettajana mietin etta vanhemmat suomessa sais satkyja kylla kauttaaltaan jos oepttajat laittaisivat nain tarkkoja listoja siita mita pitaa kouluun tuoda. Onneksi nyt sen verran vapautta etta sai neiti valita itse kansioiden varit (valitsi valkoisen ja tummansinisen) edes jos ei mitaan muuta. Ja sormet syyhyaa noitten washi teippien kanssa. Kunhan keksisi mita ihanaa niista tekisi.

   Poista
 2. Kyllä noita teippejä voi vain ihailla ja hipellellä, jos ei keksi niistä tekemistä. Suloisia.

  Onnea koulutielle tänäkin vuonna. Täällä yks ekaluokkalainen totesi jo ekana päivänä, ettei tykkää koulusta ollenkaan. Ei ole onneksi montaakaan vuotta jäljellä, huoh...

  Ai niin, miksei meillä kukaan siivoa ja leivo? En käsitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyl mie niista jotain keksin. :) Ihan varmasti. Pitaa vaah vahan pahkailla.
   Onnentoivotukses on valitetty eteenpain. Ma luulen etta meilla ei tuollaista "en tykkaa" kommenttia tule. Kovasti odotetaan jo etta nahdaan ope ja kaverit.
   Ei meillakaan yleensa. Taa oli tosiaankin tilapainen mielenhairio. Ihan taivaalta tipahti ja kolahti paahan mutta se on mennyt jo ohi. ;)

   Poista
 3. Onhan jännä systeemi. Pystyyköhän kaikki edes hankkimaan tarvikkeita, vai onko joko systeemi vähävaraisille?! Voisin kuvitella, että täällä ainakin löytyis aina muutamia, jotka ei vaan tavaraoitaan hankkisi. Tuleekohon siitä joku sanktio siellä teillä päin?!?
  Ja puhdas keittiö kuulostaa niiin ihanalle, kun edelleen kattelen täällä, että pitäispitäis ja pitäis. Vaan pe on lyhyt päivä, niin pakko saada jotain tehtyä. On vaan ihan rättipoikki aina illalla näin viikolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki ei tarvikkeita pysty hankkimaan ja heita varten on pakko olla olemassa systeemi. Mulla ei ole vaan mitaan tietoa minkalainen systeemi. Sanktioista en tieda mitaan..... tuskinpa niita on mutta kylla taalla ymmartaakseni kaikki kykenevat hankkivat tarvikkeet.
   Mulla toi pitais pitais pitais levy on soinut vaikka kuinka kauan. Ja moni muukin asia huutaa samaa. Joskos pikkuhiljaa. Mutta nyt kun sen on saanut puunattua niin sen myoskin helpomppin pitaa siistina. :) Voin hyvin kuvitella etta tyot imee mehut. Koita kereta lepaamaankin viikonloppuna. Ne tekemattomat tyot ei katoa minnekaan. ;)

   Poista
 4. I can't believe they even ask you to get soap and sanitizer! I hope school's not like that here when my boys start going. I'm sure the system is a lot different from when I went to school, but that list is pretty specific. Fun washi tape. Where did you get it?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. This is now the second year of buying supplies. last year all the things we bought were used together, this year there is some things that will be used only by Big Miss. But yes, I'm still rolling my eyes ver the list but especially the hand sanitizers and tissues and soap or snacks. it would be a total outcry if this happened back home.
   The washi tape is from Staples. I was happy to find it there. They had quite a big collection.

   Poista