keskiviikko 3. helmikuuta 2016

Elamaa meidan talossa / Life in our house

Tiedan etta postaukset viimeaikoina ovat olleet valokuvauspainotteista. Se nyt on tuntunut olevan enemman esilla tassa vuoden alussa. On meilla ihan normaalia elamaakin eletty.

I know my postings lately have been very photography heavy. It just seems to be more predominant at the moment. We do live quite normal lives along side of it all. 




Koulua kaydaan, laksyja tehdaan ja aiti ihmettelee nykyisen opettajan tapaa opettaa matematiikkaa (huomaan vertaavani Suomeen ja miettivani onko tama parempi vai ei, entas tama sitten.... miten itse olen opettanut Suomessa tata jne.) Erityisesti talla hetkella kertotaulujen opettelu isomman neidin luokassa on aiheuttanut hammennysta. Ei pelkastaan minulle vaan myos neidille itselleen. Hanen luokassaan kertotaulut tuli varsinaisesti esille vasta joulun jalkeen ja ovat tahkoneet niita kovaa vauhtia lapi kuukauden ajan. Nyt ne pitaisi olla hallussa. Ulkolaksyja ei ole ollut, Eipa ole pahemmin harkoitteluakaan nakynyt laksyjen merkeissa. Neiti tuskastelee asian kanssa. Kuulin sitten eilen etta rinnakkaisluokassa samaisessa koulussa on kertotaulut tullut kuvioihin mukaan heti syyskuusta ja niita on harkoitelut ja opeteltu ulkoa ja testattu pienilla kokeilla. Ja meidan neidilla saa luokassa olla apuna taulukko missa on vastaukset. Koe on tulossa ja neiti tuntee paineen kasvavan. Ollaan yritetty kotona sitten auttaa ja perinteisesti pantata ja opetella ulkoa niita ja harjoitella opittuja. 
Koulussa on aloitettu myos kasialaharjoitukset. Kuulemma. Joulun jalkeen. Mitaan ei ole tullut kotiin asti. Ei tietoa asiasta ainakaan saatika etta jotain pitaisi kotona harjoitella. En ole nahnyt minkaanlaista harjoituskirjaa, jollainen kuulemma on olemassa. Mielenkiinnolla jaan odottamaan missa vaiheessa asia ilmenee sitten kotioloissa ihan konkreettisesti. 

School and homework are constants in this family  and this mum has been wondering the way this teacher has been teaching multiplication (I notice myself comparing everything to Finland and thinking if this is better or not, how about this then.... how I would have been teaching this myself in Finland etc.) Especially at the moment learning the multiplication tables in Big Miss' class has been a cause of great puzzlement. Not just for me but for Big Miss herself. They started them only after Christmas and they have been moving through them during the month of January. Now they should be learned. There's been no memorizing homework. I haven't really seen any practice homework either. And Big Miss is frustrated as she is struggling.  Yesterday I found out that another class in her school has been studying multiplication starting from September. One at a time. Memorizing, practicing, testing them. Big Miss told that they are allowed to have a chart next to them where to check the answers. Test is coming and she is feeling the pressure building. We've been trying to help her here at home and memorize them and practice. 
They have also started cursive practices at school. This is what I hear. After Christmas. Haven't seen or heard anything at home from the teacher. No homework on this so far. I have not seen the work book that they have. I'm waiting with interest at which point I'll see some evidence here at home. 




Pikkuneiti on hurahtanut varittamiseen. Ainahan tuo on tykannyt mutta nyt tuntuu ettei toinen tekisi mitaan muuta kuin varittaisi. Ja kaverina pitaisi olla varittamassa mukana. Han sai joululahjaksi  "aikuisten" varityskirjan, jonka oli kerran kaupassa nahnyt ja ihasteli sita niin pitkaan. En meinannut toista pois sielta kaupasta saada kun ne kuvat oli niin ihania. Kyse oli TASTA varityskirjasta. 

Little Miss has completely been taken over by colouring. She's always liked colouring but now it seems that she wouldn't do anything but. And I should be colouring with her. She got an "adult" colouring book for Christmas. One she had seen in the store and had been admiring it so long. She didn't want to leave the store as the pictures were so lovely. It was THIS colouring book. 



Koiraherra G. voi erinomaisesti. Ihana asia kaiken sen syksyisen hardellin jalkeen.  Ainoa asia mista han karsii on kaduille ja teille levitettavasta suolasta. Nyt kun nakee/haistaa suolan  niin ei edes suostu menemaan tielle meidan pihasta. Ja jos erehtyy yrittamaan niin eipa me kamalan pitkalle paasta ennen kuin tassuja nostellaan ja monesti paadyn katamaan koiran takaisin omaan pihaan. Tossuja on yritettu ja sisalla harkoiteltu mutta niiden kanssa herra seisoo kuin sementtiin valettuna eika suostu liikkumaan senttiakaan. Hanen mielestaan aivan alyttoman loukkaavat kapineet ja hanen pitaisi muka niita pitaa. EI IKINA!

Mr G. is doing magnificently. It's so wonderful especially after last end of summer and autumn. The only thing bothering him at the moment is the salt that they put on the roads. Now that he sees/smells the salt he absolutely refuses to go on the road from our drive. And if he does accidentally try we don't get very far before  he starts lifting his paws and I have to carry him back home. We've tried booties and tried to practice inside first but with the booties he's standing like he's standing in dry concrete and won't move an inch. He thinks they are absolutely ridiculous and humiliating thingamajigs and he will NEVER wear them!





Isompi neiti sai myoskin silmalasit viikko sitten. Koulun nakotarkastuksen jalkeen marssittiin kiltisti kunnon naontarkastukseen ja niinhan siina kavi etta neiti sai lasit. Niita ei tarvitse pitaa koko aikaa, vain luokassa ja televisiota katsoessa. No telkkaria ei kotona pahemmin olla katseltu eli koululuokkaan paaasiassa. Neiti kuitenkin tykkaa laseistaan kovasti ja haluaisi pitaa niita koko ajan. Meilla oli hauskaa kokeilla kaikki mahdolliset kehykset lapi. (Neiti loysi myos lasivitriiniin lukitut Bulgari kehykset - niita ei kokeiltu mutta ihasteltiin BLING BLINGia)

Big Miss also got glasses a week ago. After failing school vision screening we marched to have them checked properly. Not supre surprised that she got glasses. She doesn't have to wear them all the time: in the class room and when watching TV. As we don't really watch TV that much at home it's mainly for the class room. However, Big Miss likes her glasses and would like to wear them all the time. We had so much fun trying on all possible frames. (She also found the locked glass case where the Bulgari frames were - we didn't try those on but we did admire all the BLING BLIN on them.)



Mina otan pienen irtioton kotoota ja lahden kaymaan San Diegossa lasten ja miehen jaadessa kotiin. Kyseessa on valokuvaus workshop. Huippua on etta tapaan paljon ihmisia, jotka olen oppinut tuntemaan netissa mutta joita en ole viela kasvotusten tavannut.  Tuskin maltan odottaa! 

I'm taking a little break from home and will go to San Diego while my husband and the girls stay home. I'm going to a photography workshop. It's going to be so much fun as I get to meet so many people I've learned to know online but whom I have not yet met face to face. I can hardly wait!

4 kommenttia:

  1. Tervetuloa melkeen "naapuriin"! Tulee varmasti hieno reissu.
    Onko teilla koulussa common core opetussunnitelman pohjana? Ma olen tassa vahan tuskaillut matikan kanssa silla tapa miten opetetaan on valilla aika sekava, tai vaatii meilta aikuisilta hieman enemman pohdintaa. Kun siihen paasee sisalle, niin onhan se loogista, mutta aika tyolasta lapsillekin. Meilla kertotaulut tuli myos jo syksylla, mutta sellanen ulkoa panttaaminen on musta jatetty ihan kokonaan valista. Jos tuntuu etta vastaukset ei ala tulemaan kuin apteekin hyllylta, niin ajattelin etta opetellaan niita sitten viela lisaa omatoimisesti kotona.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla oli upea reissu. Tosi lyhyt ja tosi intensiivinen. Ei paljoa ollut luppoaikaa. San Diegosta en nahnyt yhtaan mitaan. :D

      Onhan meilla kouluissa CC. Meillakin tuskaillaan valilla sen kanssa, mina seka tytto. Mutta nyt mennaan nain. Kotona yritetaan tosiaankin tukea kaikin mahdollisin tavoin. Kertotaulu on nyt hallussa, mika on loistava juttu.

      Poista
  2. Olipa kiva kuulla sellaista yleiskuulumista myöskin! Hyvä, että kaikki soljuu jollain tavalla omalla painollaan. Ihanaa, että MrG on tointunut täysin.
    Ihanaa kevään odotusta, se on ihan kohta täällä ja siellä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eteenpain on mentava tuli mita tuli. :) Mites se Freddy Mercury lauloi: "show must go on".

      Kotiinkin paasin lansirannikolta ja heti lumisateeseen. Kunnon tervetuliaiset ja paluu arkeen ettei vaan paase unohtumaan. Voisin menna takaisin vahan pidemmaksi aikaa.

      Kevaan odotusta myos sinne suuntaan. Ainakin paljon auringonvaloa!

      Poista