maanantai 25. tammikuuta 2016

Uuden opiskelua / Learning a new skill

Valokuvaus on ollut nyt viimeisen kuukauden aikana aika lailla etusijalla. Kasitoita ei ole tullut tehtya oikein ollenkaan. Sukat naapurin sedalle on puikoilla mutta siina kaikki. Kuvia on tullut otettua sitten sitakin enemman. 
Valokuvauksen suhteen olen opetellut makrokuvausta. Se on ollut kivaa, haastavaa, turhauttavaa (varsinkin kun nain talvella tuota valoa ei ole niin hirmuisesti). Opeteltavaa on paljon. 
Minun omaa aikaani odottaa kahdeksan videoluentoa makrovalokuvauksessa ja sen saloista. Nyt olen vaan rapeltanyt ja kokeillut kaikenlaista ihan itsekseni.  Tassa on jotain makro-objektiivilla ottamiani kuvia. 

Photography has been pretty much on the top in my life the last month or so. I haven't done any of my crafts really. I do have socks on the needles for our neighbour's old man but that's all. I have, however, been taking quite a lot of pictures.
I have been learning a new skill within photography. Macro photography. It's been fun, challenging and frustrating at times (especially the lighting has frustrated me with the lack of it now in the winter time). There's lots to learn. 
I've got 8 video lessons on macro photography waiting for my time. At the moment I've been just trying this and that. Here's some pictures I've taken with the macro lens. 8 kommenttia:

 1. Taas kerran upeita kuvia. Täällä on myös pieni kuva projekti menossa, mutta en usko että kuvia on julkisesti näytille vielä pitkään aikaan. Luin kauan aikaa sitten Mothership Adventures blogista sellaisesta online valokuvauskurssista ja olen siinä nyt mukana. Toistaiseksi olen kärryillä, mutta opiskeltavaa riittää. Sain joululahjaksi kameran vuosi sitten ja en ole osannut käyttää muuta kuin automaattiasetuksia. Nytkin välillä menee sekaisin A, P ja M:t....:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. HIENOA! Ja tiiatko mita, saman kurssin olen kaynyt minakin! Manual and More?! Sen jalkeen olen tehnyt kaksi muutakin saman opettajan kurssia ja kolmas tulee nyt kevaalla. Ihan samalla lailla minakin olin sekaisin mutta kylla se loksahtaa. Ihan varmasti. Ja innolla odotan kuvia! Nancy on huippu ope ja aina pitaa kysya kun on kysyttavaa. :)

   Poista
  2. Ihan sama kurssi. Minulla taitaa olla kohta se 'sekaannus ' vaihe menossa, mutta olen tykännyt, että ei mennä liian kovaa vauhtia ja sitä voi säädellä omien kiireiden mukaan. :)

   Poista
  3. JEE! Hienoa! Sisukkaasti vaan harjottelua niin kylla se siita. :)

   Poista
 2. Makrokuvat ovat ihan huippuja, niissä katsojakin joutuu välillä haastamaan itsensä nähdäkseen mitä on kuvattu. Tykkään ihan hirmuisesti.
  Hienoja kuvia taas, E:n silmä on ihan huippu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti muru! Ma tykkaan kanssa hirmuisesti tosta silmasta. :) Oon nyt parina paivana ottanut kuvia tulppaaneista. Ekana paivana kirosin kun ei ollut tarpeeksi valoa ja tanaan onnistui paremmin. Hauska osa-alue valokuvauksessa tama makroilu.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. It's so much fun, isn't it! You can take a picture of pretty much everything with a macro lens and it gives you completely different kind of perspective.

   Poista