tiistai 29. syyskuuta 2015

Kameran takana / Behind the camera

Olen ollut taasen valokuvauskurssilla. Tai siis se on edelleenkin kaynnissa. Kurssi alkoi jo Suomessa ollessani (ilmoittautuminen oli ennen siskoni sairastumista) ja jainkin jalkeen. Onneksi olen saanut kirittya kiinni ja jaljella olisi enaa viimeinen tehtava.

I've been on a photography course. Actually it's still ongoing. The course started already when I was in Finland (the enrollment was before my sisters medical emergency) and I was way behind. Luckily I've been able to catch up and I only have the last assignment to do.



Nama kuvat olivatkin jo aikaisemmin blogissa mutta siis otin ne kurssin tehtavat mielessa. 

These two pictures were already in the blog but I took them for my assignments.



Kurssin aiheena on valo ja sen eri aspektit. Ollaan harjoiteltu kuvaamista erilaisissa valo-olosuhteissa: varjossa, taydessa auringossa, valon tullessa takaata tai edesta, siluettia,  catch light (en tieda mika taman suomenkielinen termi on), auringon saamista ruutuun ja sen efektit jne. 

The subject of the course was different aspects of light. We've been studying and practicing taking pictures in different kind of light: shade, full sun, backlighting, silhouette, catchlights, sun flare and haze etc. 


Niin paljon kuin valokuvaamisesta tykkaankin niin jotenkin tama kesa ja alkanut syksy on ollut kovin tahmeaa kuvien ottamisen suhteen. Muusa on ollut kateissa. Toivonkin etta se loytyisi pian uudestaan.

As much as I love photography somehow this summer and autumn has been a bit of a slump time in terms of taking photos. I've lost my muse. I hope I can find it soon again.


Viimeinen tehtava onkin ottaa sitten 6-12 kuvan sarja kuvia, jotka kertovat tarinan ilman selittavia sanoja. HUH! 

The last assignment is to take 6-12 pictures that will tell a story. No words to explain.  

6 kommenttia:

  1. Hienoja kaikki, mutta toi eka on tosi mahtava.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Allu! Toi eka on kylla niin mainio ettei tosi! Poni nayttaa ihan pimahtaneelta! :D

      Poista
  2. I think you're doing a great job! I'm hoping starting next year things will get a bit easier and I find some time for a course as well, or at least for self-teaching and practising more.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Than you dear! I hope too that you will have time for your photography. Love your pictures.

      Poista
  3. Tosi hienoja kuvia sulla, mutta ehdottomasti eka ja vika ovat aivan superhienoja. Eka on niin hauska ja mun valokuvausta ymmärtämättömään silmääni teknisesti tosi hyvä. Vika on jotenkin niin haikea, sommittelu täydellinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti muru! Toi vika on naista mun lemppari. Yleensa pikkuneiti on niin hymya ja naurua taynna. Taa on jotenkin niin ei han mutta tuon katseen halusin napata.

      Poista