tiistai 9. kesäkuuta 2015

Kaappiasiaa / Closet issues

Nyt ollaan tultu siihen pisteeseen etta tama mamma on kyllastynyt ainaiseen siivoamiseen ja tavaroiden noukkimiseen. Koko huusholli on kaytava lapi ja kaikki ylimaarainen pistetaan eteenpain. 

We've come to the point that this mummy is sick and tired of constant cleaning  and picking up things. The whole house needs to be gone through and everything extra put forward.


Luonnollinen paikka aloittaa on lasten vaatekaapit. Ne kun taytyy kayda lapi aina vuodenajan vaihtuessa. Minapa siis revin pikkuneidin kaapista kaikki vaatteet lattialle. 

A natural place to start was the children's wardrobe. They have to be gone through anyway at the beginning of a new season. So I pulled everything from Little Miss' closet to the floor.


Tama kirja on ollut ispiraation lahde. Olen sen lukenut ja kirjoittelen siita myohemmin lisaa, sen verran mielenkiintoinen tuttavuus se oli. Mutta siis iPadista musiikkia ja teeta ja olin valmis aloittamaan.

This book was my source of inspiration. I've read it and I'll write more about it later as it was quite an interesting read. Music from iPad and a cup of tea and I was ready to start. 



Kavin jokaisen vaatteen lapi yksitellen. Pienia vaatteita oli yllattavan paljon. Neiti on kasvanut 8cm viimeisen vuoden aikana. HUH! Eli kaikki pienet pihalle. Tama kasa pienenee huimasti kesan jalkeen. Ens kesana ei naista vaatteista monikaan enaa mahdu. 
Kirjassa ohjeistettiin vahan toisenlainen viikkaus- ja sailytystapa. Vaatteita ei pitaisi kuulemma sailyttaa paallekkain vaan pystyssa viikkauksen jalkeen. Vaatteet viikataan aika pieniksi (isommat vaatteet nayttaa lahinna rullatuilta) ja ne asetellaan pystysuunnassa laatikkoon. No meillahan ei mitaan laatikoita ole vaan kaapit ja niissa lokerikot. 

I went through each piece of clothing one by one. There were amazing amount of small clothes. Little Miss grew three inches during the last year. WOW! So, all small clothes out. And this pile will get a lot smaller after the summer. Many of these won't fit her next summer. 
The book also instructed a bit different way to fold and store your clothes. Instead of piling them on top of each other you should store them vertically. The clothes are folded smaller than I'm used to (the bulkier items look more like they've been rolled) and they are placed vertically in a drawer. Well, we don't have any drawers. Only closet and the hanging shelving.



Nappasin omasta kaapista IKEAn kankaisia lokerikkoja pari kappaletta ja laitoin niihin t-paidat seka legginsit, caprit ja shortsit. Muut vaatteet jouduin asettelemaan poikittain hyllykoihin etteivan kaadu. Noita lokerikkoja pitaa ehka ostaa lisaa. 

I grabbed few foldable IKEA drawers from my own closet and used them to put the t-shirts  as well as leggings, capris and shorts in them. Other clothes I had to  place from side to side, agains the walls so that they wouldn't fall out. I think I have to get few more of those drawers.


Ripustettavat vaatteet pitaisi laittaa pituusjarjestykseen niin etta pisimmat vasemmalle ja lyhyemmat oikealle. Meilla on kuulemma mieltymys oikealle ylaviistoon kulkevilla linjoilla. Mina erittelin kuitenkin talvivaatteet erikseen kesavaatteista, siksi minulla on kaksi ylaviistoon kulkevaa linjaa. ;)

The hanging clothes should be placed in length order so that the longer ones are on the left and shorter on the right. People seem to like lines going right and upward. I separated winter/warmer clothes from the summer ones so I have two ascending lines. ;)





Nyt nakyy ainakin kaikki vaatteet selkeasti. Ei tartte penkoa kasoja. Ja kun tytolla on varikkaita vaatteita niin nayttaa kivalta katsoakin. 

Now I can see all the clothes clearly. Don't have to go through piles. And because my girl have colourful clothes it's nice to look at as well. 


Tosin nyt on neidilta paasy kaapille omin luvin kielletty. :D HEH HEH Arvatkaas vaan kuinka kauan tuo pysyy tuon nakoisena? Ehka huomiseen...... ehka.

Now Little Miss has been banned from her closet. :D HAH HAH. Guess how long this is going to look as nice as in the picture? Maybe until tomorrow...... maybe.

8 kommenttia:

  1. One of my girls has only two big drawers for her clothes. I think I will try to get some small drawers/boxes and store the clothes vertically. I can't get worse than it is today :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. I'm happy to report that the closet looks still as tidy. :D YAY! These would easily fit into two drawers if I had any. I think it's a worth a try. And a shoe box is just as good a box to store them and use as dividers. I've got three shoe boxes ready for my other daughter's closet.

      Poista
  2. Haha, ennen sun viimeistä kommenttia tuossa postauksessa mä jo olin tänne kirjoittamassa, että just muuten hyvä, mutta eipä ole enää lapsilla itsellään kaapille asiaa :-D Meillä meinaan vaatteet lentelee aamulla minne sattuu ja kaksi pojista ei löydä "mitään". (Toiset kaksi ei ole kiinnostuneita, nappaavat mieluiten edellisen päivän pyykit päälleen!)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, Pikkuneiti ei hirveesti ole edes kiinnostunut menemaan kaapille. Saas nahda miten kay sitten kun on kaynyt isomman neidin kaapin lapi samalla metodilla. Ma valitsen edelleen hanenkin vaatteet kouluun mutta kun han ottaa ne illalla pois niin ne jaa tasan tarkkaan siihen kohtaan lattialla ja sitten lattia on pari paivan jalkeen on huoneen lattia vaatteita taynna. Saa kylla nyt kesalla opetella sitten uusille tavoille. Ma en nimittain enaa kolmasluokkalaisen tavaroita syksylla lattialta keraile. NIH. ;)

      Poista
  3. Fortunately, this is something I've been good at and like doing, organizing my clothes. Let's see when Lukas gets older how it will all look.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. I like organising clothes as well. It's the little hands in the closet that make the mess...... but they do have to learn one way or another.

      Poista
  4. Siis nerokasta tuo irrallisten lokerikkojen käyttäminen noilla hyllyillä! Tykkään siitä, että kerralla näkee kaikki vaatteet. Näin niitä tulee käytettyä tasaisesti eikä aina nappaa sitä lempparipaitaa siitä pinon päältä. Mä tuskailen Suomen kodin säilytystilojen kanssa, jotka pitää järkeistää jotenkin ennen kuin muuttokuorma tulee ja tästä sain kyllä hyvää inspiraatiota. Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaytannon kokemuksella sanon etta jos vaatteet olis yhtaan isompia eli niita ei menis niin paljon tuohon laatikkoon niin ei valttamatta olis kateva. Ja se etta nuo vaatteet on niin pienia etta kun viikkaa niin ne ei sielta laatikon reunasta tule yli. Nakyvyytta jaa hyllylle mutta jos ne olis isompia ja ylempana niin ei olis niin helppoa nahda etta mita on. Molempien tyttojen kaapit on pysynyt tosi siisteina ja taa systeemi tuntuu toimivan meilla. Kavin omatkin vaatteet lapi ja viikkasin ne noin. On muuten aika mielettoman vapauttava olo kun iso laja vaatteita lahti pois. Osa pienia ja osa sellaisia joita ei vaan raaskinut laittaa pois sentimentaalisista syista. Nyt ne meni. Toivottavasti jotain apua tasta oli. Ja kaiva youtubista ihan piruuttasi konmari viikausmenetelma niin naet miten han nuo vaatteet viikkaa. Oli ihan kiva nahda.

      Poista