maanantai 12. toukokuuta 2014

Pikku puutarhuri / Little gardener

Sisko lahti tanaan luokkaretkelle maatilalle. Ihan on toimiva maatila nimelta Drumlin Farm, Lincoln, MA. Mielenkiintoista kuulla mita paasevat siella tekemaan. Kotiin tulleessa tiedotteissa muistuteltiin etta likaisiksi tullaan tyontouhussa.
Pikkusisko oli halunnut myos maatilalle. Meidan piti keksia sitten omat "maatila" puuhat ja mehan tytot istutettiin meidan yrtit. Basilikaa, korianteria ja tillia. Kivaa oli kadet mullassa (tosin neiti kylla kovasti aina lapsytti kasiaan yhteen niita putsatakseen) ja kastelukannun kanssa oli viela kivempaa.

Big Miss had a field trip today to a working farm. Drumlin Farm, in Lincoln, MA. It's going to be interesting to hear what they get to do. All the notices that came home reminded that they would get dirty working.
Little Miss would have wanted to go as well. So, we had to think of our own farm work. That ended being some herb planting. Some basil, cilantro and dill. She had fun digging her hands in the potting soil (she did keep cleaning her hands in between by clapping them together) and with the watering can she had even more fun.








10 kommenttia:

  1. Oi, teillähän on jo ihan kesänvihreää! Ihanaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kylla! Vihreeta on! Ja hyttysia! Ja muurahaisia! Ja hirveesti lentavia koppiksia! Pikkuneiti ei voi sietaa otokoita ja kiljuu kuin paata leikattais jos muurahainen kavelee metrin paassa. :D

      Poista
  2. Ihana vihreys ja aurinko kuvissa.täällä paistaa vettä..
    Me ollan kans mietitty maatilavierailua kesäksi, kun ei maatilajutut k:lle tuttuja ole.itse kun olin lapsi oli monella sukulaisella maatila, vaan toisin on nyt

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lampo ja aurinko karkasi sen saman tien. Tanaan +15C ja harmaata. Loppuviikosta paistaa taallakin vetta ja ukkosta. Maatilamatkailu on hyva idea jos haluaa tutustua niihin hommiin. Lapset olivat paasseet syottamaan sikoja, lakaisemaan tallia, ihastelemaan viikon vanhaa karitsaa ja tekemaan voita lasipurkissa kermasta jne. Kivaa oli ollut.

      Poista
  3. Mulla on hämärä muistikuva, että pikkusysterini olisivat taannoin 90-luvulla käyneet samaisella Drumlin Farmilla koulun kanssa...

    En ole yhtään puutarhaihmisiä, mutta aina tällaisia blogauksia katsoessa rupeaa hetkeksi harmittamaan, ettei ole pihaa tai edes parveketta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Drumlin Farm tuntuu olevan suosittu retkikohde kouluille. Maanantaisin on suljettu muulta yleisolta ja ottaa vaan isoja ryhmia/kouluja vastaan. Ei mekaan mitaan puutarhureita olla. Mutta halutaan laittaa piha nyt sellaiseksi meidan nakoiseksi ja joka kesa istutetaan jotain yrtteja ja joskus tomaatteja. Nyt on haaveissa etta jos johonkin kulmaan sais edes vahan mustikkaa istutettua. Paasis muksut edes pari mustikkamaitoa tekemaan kesassa. :)

      Poista
    2. Niin ja yrtteja voi kasvattaa sisallakin. Pista jotain pienta johonkin purkkiin ja ikkunalaudalle niin sulla on jo miniyrttitarha. :)

      Poista
    3. Mulla on tuollainen yksi purkki, johon laitan aina kaupasta ostetun yrtin, mutta jo viikon sisään olen unohtanut kastella sitä. ;) Että sen tasoinen viherpeukalo... kaktukset sentään pärjäävät elossa ikkunalaudalla.

      Poista
  4. She's beyond cute! Love her dress and hat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thanks you Mila! :) She's quite something and I wish I had a hat like that. I always get sun burned on my neck while outside in the garden. I should learn.

      Poista