keskiviikko 19. marraskuuta 2014

Minun oma leipurini / My own baker

Voi kuinka onnellinen olenkaan kun minulla on ihan ikioma kotileipuri! Mina kylla teen piirakoita ja kakkuja ja kekseja mutta leivan tekeminen on toistaiseksi ollut miehen hommaa tassa perheessa. 

Oh how happy I am to have my very own baker at home! I do bake pies and cakes and cookies but so far bread making has been my husbands domain.


Kaikki taisi lahtea ruisleivasta. :) Kuinkas muutenkaan.  Kun vaimo kaipaa ruisleipaa niin pitaahan sita saada. Ostin jonkun verran Nordic Breads leipomosta netin kautta mutta sitten kun mies paatti kokeilla ruisleivan tekoa ja totesi heti ekan kerran jalkeen etta tastahan tuli hyvaa, niin han on saanut tehda ruisleivat sen jalkeen. (Kuvassa on kaksi ruisleipaa. Ovat maultaan enemman jalkiuunileivan kaltaisia mutta vahan pehmeammat koostumukseltaan.)

Everything started from Finnish rye bread. :) How else. When the wife longs for rye bread she must get it. I bought some online from Nordic Breads bakery but after my husband decided to try making rye bread and he was happy how it tasted after the first try, he's been the one to make them from then on. (In the picture are two rye breads my home baker has made.)


Han tekee myos vaaleaa leipaa. Sekaleipaa, hiivaleipaa, chiabattaa, kokojyvaa, patonkia jne. 

He also does white bread. Mixed bread, sour dough, chiabatta, whole wheat, baguette etc.


Tilaus jostain tietysta leivasta pitaa yleensa tehda maanantai/tiistai akselilla ja viikonloppuna sitten leivotaan. :) Kylla kuulkaa kelpaa syoda kotona leivottua leipaa!

If I want some particular bread I have to "order" it on Mon/Tue and weekend is baking time. :) But how fortunate we are to be able to eat home made bread!
Kylla kuulkaa kelpaa syoda kotona leivottua leipaa.

13 kommenttia:

  1. Noihan on aivan ammattilaisen tekemien näköisiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mieheni on lukenut paljon kirjoja, katsonut leipureiden videoita netista ja kokeillut monia eri resepteja. Pikkuhiljaa on loytynyt ne lempparireseptit ja todellakin ma myos aina ihastelen ulkonakoa myos.

      Poista
  2. Hitsi miten hyvalta nayttaa! Itsella ainoa leipa joka onnistuu on ruisleipa, ja tottakai sen ainoan hyvan jauhon saanti on nyt taas tyssannyt...! Eli pitais opetella leipomaan muita leipia... Jos Leipuri-mestari siella teidan paassa ei kovasti vastustele, niin mielellaan kuulisin hyvia neuvoja (ja ehkapa reseptiakin?) muiden leipien tekoon :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ma voin kysaista josko mestarileipuri olisi kiinnostunut tekemaan vierailun blogiin. Ma en uskalla ruveta mitaan neuvoja edes hanen sanelemana tanne kirjottelemaan ettei tule sitten sanomista. ;)

      Poista
  3. Olen kade! Ihania! En osaa leipoa, mutta ehkä pitäisi opetella. Mies tekee meillä suklaakakkuja, eivätkä nämä suomalaiset suolaiset herkut tunnu maistuvan kuin minulle...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ajattele positiivisesti. Jaapahan enemman sinulle! :D Meilla suomalaiset leipomukset menee vaihtelevalla menestyksella. Ihan tavallinen pulla ei. Korvapuustit taas menee. Leivista tykkaa. Joululimppu taitaa olla ainut joka ei innosta. Pasteijoita en ole oikeastaan tehnyt eli en muista. Lihapiirakka taisi suomessa menna aina silloin talloin muttei ollut suurta herkkua. Pitaisikin tehda noita pasteijoita. Olisi hyvia myos koululounaalle tuolle mun isommalle neidille.

      Poista
  4. Onpa kauniit ruisleivät! En ole koskaan maistanut itsetehtyä ruisleipää *nolo*

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tartte olla nolo. En makaan varmaan olisi jos en asuisi ulkomailla. :) Hali!

      Poista
  5. Ehm.. I might be moving in! I love all bakery things! I could eat bread alone.. which I do sometimes..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. I have a whole upstairs ready for guests. Just bring the baby with you when he's born so that I can get my fix of baby smells and tiny toes and fingers. ;)

      Poista
  6. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  7. Ma oon jotenkin onnistunut vieroittamaan itseni leivan syonnista lahes taysin. Osittain koska taalta ei vaan kaupoista loydy tosi maistuvia (muutamaa poikkeusta lukuuottamatta) ja toisaalta sitten kun leipa tekee vatsaoireita. Lasten makuun on onneksi loytynyt leipia, niin saavat evasleipansa koululle. Suomessa tulee sitten popsittua leipaa urakalla ja vatsa reagoi siihen + muutamat ylimaaraiset lomakilot tulee siina sivussa hankittua :D.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilla ei vois leivatta olemista kuvitellakaan. :) Lapset ja isanta tekis varmaan lakon. EI sen puoleen niin minakin. HEH! Itse leivottu on kylla tosi hyvaa.

      Poista